Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két rangadóval is jelentkezik a Serie A – előzetes

Az olasz bajnokságban ezúttal szombatra és vasárnapra is egy komoly rangadó jut, de messze nem csak erről a két meccsről fog szólni a hétvége.

A forduló ma délután 3 órakor veszi kezdetét, az Empoli fogadja a hektikus Cagliarit. Zeman csapata teljes mértékben kiszámíthatatlan, így elég nehéz megtippelni, hogy mi várható, de hogy 0-0 nem lesz, az biztos. Ezt követően a Parma a Sassuolot fogadja. A vendégek még nyeretlenek, de előző körben pontot raboltak a Juventustól, és egyértelmű fejlődés figyelhető meg a játékukon, míg a túloldalt egyre rosszabb helyzet. Egy esetleges vendéggyőzelem (ami azért benne van a pakliban) könnyen azt jelentheti, hogy menesztik Roberto Donadonit. Este érkezik az első rangadó, az eddigi meglepetéscsapat, a Sampdoria készül első komoly tesztjére a Roma ellen. A genovaiak eddig veretlenek, és jobbkor nem igazán találkozhattak volna a Romával, hiszen a fővárosiak a hétközben megalázó 7-1-es vereséget szenvedtek a Bayern Münchentől. A morál valószínűleg elég alacsony a rómaiaknál, így nem tartjuk kizártnak, hogy a Samp meglepi őket. Persze, az is előfordulhat, hogy a Farkasok sebzett vadként alaposan ellátják a Sampdoria baját, de tényleg teljesen megjósolhatatlan ez a meccs, abszolút háromesélyes.
Vasárnap 3 órakor most csak 3 meccset rendeznek. A Juventus a Palermot látja vendégül, és igyekszik növelni előnyét a tabellán. Iachini emberei a múlt héten szerezték meg első győzelmüket, most azonban komolyabb kihívás vár rájuk a címvédő személyében. Az Udinese jól teljesít eddig a bajnokságban, az 5. helyen tanyáznak. Mostani ellenfelük a táblázat alján vergődő Atalanta lesz, ahol még kiesési problémák is felmerülhetnek, nem túl valószínű, hogy ponttal távoznak a Friuliból. Az utolsó meccs ebben az időontban a Chievo-Genoa találkozó, amit csak hardcore olasz foci fanoknak ajánlunk.
6-kor már pályára lépnek a nagycsapatok, az Inter 3 meccse nyeretlen, most az újonc Cesena lesz az ellenfelük. A Csikóhalak hanyatló formát mutatnak, így az Inter számára ők a tökéletes ellenfél, hogy kicsit összeszedjék magukat. A Lazio az Interrel ellentétes utat járt be, utolsó 3 meccsét megnyerte, és bombaformában van. Ezúttal a Torinot látják vendégül, amely nagyon masszív, és múlt körben az Udineset győzte le. A Hellas Verona szintén nincs nagy formában, a múltkor a Milantól szenvedtek nagyon sima vereséget, és csúsznak hátrafelé a tabellán. A Napoli kihasználhatja ezt az alkalmat, hogy följebb kapaszkodjanak az őket megillető helyek valamelyikére.
Este háromnegyed 9-kor a Milan és a Fiorentina találkozik egymással a San Siroban. A hazaiak rengeteg gólt rúgnak, Keisuke Honda bombaformában, Jeremy Ménez is jó vételnek tűnik, egyedül csak Fernando Torres az, aki nem igazán találja a helyét. A Fiorentina viszont nagyon kevés gólt lőtt eddig, 5 meccsen mindössze 7-et, és az sem könnyíto meg a dolgukat, hogy csütörtökön még Szalonikiben kellett Európa Liga meccset játszaniuk. Legutóbbi meccsüket elbukták otthon a Lazioval szemben 3-0-ra, de azt se feledjük, hogy eddigi egyetlen igazán jó teljesítményük a másik milánói óriás, az Inter ellen jött.

Tereh Balázs