Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ki nyeri az edzők csatáját? – El Clasico

Elérkezett a pillanat, amire minden Barca és Real szurkoló vár egész évben, az első El Clasico.

Forrás: skysportsng.com

A Madrid nem kezdte valami fényesen a szezont, most úgy tűnik rátaláltak a helyes útra. Zsinórban nyerik a meccseiket, Cristiano Ronaldo megállíthatatlan, és James, illetve Kroos is kezd beépülni a csapatba. A Barcelona szintén remekül teljesít, a bajnokságban még veretlenek, sőt gólt sem kaptak. Nüansznyi különbségek dönthetnek szokás szerint, amit az edzőknek kéne valahogy hozzátenniük. Megnézzük, hogy kinek milyen lehetőségek állnak rendelkezésre.

Carlo Ancelotti
A Madridnak az volt a baja a szezon kezdetén, hogy rengeteg gólt kaptak. Modric és Kroos nem tudták elég hatékonyan megszűrni a támadásokat, de mostanra úgy néz ki összeálltak, hiszen legutóbbi 3 meccsükön nem kaptak gólt, pedig például a Liverpoollal is játszottak. Jó hír, hogy Ramos visszatérhet, viszont továbbra is kénytelenek Gareth Bale-t nélkülözni. A wales-i szélső hiányában valószínűleg James fog kihúzódni a jobb szélre és Isco veszi át a kolumbiai helyét, ahogy tették azt Liverpoolban is. A kérdés az, hogy Ancelotti bevállalja-e megint a Kroos-Modric középpályát, vagy esetleg inkább Khedirát szerepelteti, hogy Messiéket minél jobban megpróbálja semlegesíteni. Ez a döntés nagyjából meg is fogja határozni a meccs lefolyását, így az olasz mester vállán nagy a teher. Bale-en kívül más komoly hiűnyzójuk nincsen, így azért még mindig egy elég erős kezdőt tud a pályára küldeni Carlo Ancelotti. Felmerül még variációként, hogy Modric és Khedira fog szűrni (mint a BL-döntőben) és Kroos veszi át Isco helyét, aki így a padra kerül.

Luis Enrique
A baszk edző megfordult mindkét klubban játékoskarrierje során, de a Barca szurkolók nagyon szeretik, hiszen a csapat remekül játszik. Ivan Rakitic fantasztikus fogásnak tűnik és Neymar is egyre jobb. A védelem viszont tényleg egészen elképesztő, 8 meccsen nem kaptak gólt a bajnokságban, ami rekord. Persze az is igaz, hogy Real Madrid erősségű csapattal még nem találkoztak a bajnokságban. A BL-ben viszont játszottak már komoly ellenféllel, Párizsban szenvedték el idei egyetlen vereségüket a PSG-től. Ennek ellenére mindenki optimista, Jeremy Mathieu úgy játszik, mintha legalább 5 évvel fiatalabb lenne, és Piqué is remek formának örvend. Viszont komoly kérdés, hogy bedobja-e Luis Enrique Suárezt a mélyvízbe egyből, vagy inkább csak csereként számol vele. Azt nyilatkozta az edző, hogy mindenképp szerephez fog jutni az uruguayi támadó, de elképzelhető, hogy helyette inkább Pedro kezd, vagy a nagyon fiatal Munir. A baszk mester a legnagyobb szinten még tapasztalatlan – pláne Ancelottihoz képest – így egy érdekes kérdés, hogy hogyan fog hozzáállni a meccshez. Inkább a vereség elkerülése lesz a cél, amivel kicsit feladnák a hagyományos labdabirtoklós stílust a Real kontráinak a semlegesítésére, vagy támadnak a kezdősípszótól, és kockáztatják, hogy Ronaldoék elszáguldanak párszor?

Látszik tehát, hogy nagyon kiegyenlített meccsre van kilátás, kérdés, hogy kinek az akarata fog érvényesülni. A Real lehet, hogy átadja a terepet, amennyiben Khedira kezdő lesz, Kroos-szal viszont inkább nekik kéne dominálni, ami azért egy Barcelona ellen nem lesz egyszerű feladat. Pár órán belül okosabbak leszünk, addig is itt vannak a várható kezdők:
Real: Casillas – Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo – Modric, Kroos – James, Isco, Ronaldo – Benzema
Barca: Bravo – Alves, Mascherano, Mathieu, Alba – Busquets, Rakitic, Iniesta – Messi, Neymar, Pedro

Tereh Balázs