Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A fordulat napja

A spanyol bajnokság 8. fordulója komoly változásokat hozhat az eddigiekhez képest, hiszen a Valencia nem tudott boldogulni ellenfelével, az Atletico pedig utol is érte őket.

Kép: www.mundodeportivo.com

A szezont gyengén indító Atletico Madrid nem engedhetett meg magának hibát ma délben. Az Espanyol semmiképpen sem okozhatott gondot nekik a papírforma szerint, és a gyakorlatban is ez a forgatókönyv valósult meg. Az Atletico irányította a játékot. Hazai pályán rá tudták erőltetni akaratukat ellenfelükre, és ez a fölény az első félidő végén érett góllá. Egy kipattant pontrúgás után sikerült újra középre ívelni a labdát, amit végül Tiago egy felhő-fejessel juttatott a hálóba. 1-0.

A második játékrészben komoly változás nem történt. Csereként pályára lépett Mario Suarez és Griezmann is, így egy percre sem nyugodhatott meg az Espanyol. A ‘gazdaságosan’ játszó Atletico végül be tudta biztosítani magának a meccset. Egy szöglet után Mario Suarez volt eredményes. 2-0. Az eredmény a továbbiakban nem változott, így a matracosok remek pontrúgásaiknak köszönhetően ismét hozták a kötelezőt, és szép lassan lépkednek előre a tabellán.

Atletico Madrid – Espanyol 2:0
G: Tiago (43.), Mario Suarez (71.)

Minden bizonnyal a forduló legnagyobb meglepetését hozta ez a mérkőzés. A Valencia eddig a meccsig abszolút a legnagyobb pozitív csalódás volt, a Depor pedig a kieső helyeken tanyázott, és nem sok jel mutatkozott arra, hogy ez a közeljövőben változhat. Erre most minden a feje tetejére állt! A Valencia vendégként is dominálni akart, ahogy ez sikerült is nekik, de a Depor nem akarta végigbekkelni a meccset. Végül a hazaiak törekvése jártak sikerrel, még ha kis szerencsével is. A félidő végén egy élesen bekanyarodó szöglet végül Gaya lábáról a saját kapujába pattant.  1-0. A Valencia még csak fel sem ébredt a sokkból, már kapta is a másodikat. Egy mélyről jövő labda Perezhez került, aki éles szögből a védő és a kapus mellett a hosszúba lőtt. 2-0.

A félidő végi hideg zuhanyt követően a vendégek próbálták összekapni magukat. Sikerült felpörgetni a játékot, többet birtokolták a labdát, de a depor a kontrákkal legalább akkora veszélyt jelentett a kapura mint ők. A Valenciának nem sikerült gólt szerezni, a végére pedig rátettek egy lapáttal, már ami a kapott gólok számát illeti. Egy hatalmas mélységi indítás után Toche maradt higgadt, és ezzel a Deportivo már hárommal ment a Valencia előtt. Az eredmény a végén már nem változott, így a Valencia egy váratlan, és annál fájóbb pofont szed be. Sok játékos érdekelt volt a hétközi válogatott meccseken, de attól még ezen a szinten ez nem lehet indok egy ilyen kínos pofonra. A Depor viszont hősies játékkal harcolt ki három nagyon fontos pontot, ami még rengeteget hozhat nekik a kiesés elleni harcban.

Deportivo La Coruna – Valencia 3:0
G: Gaya (37.- ög.), Perez (43.), Toche (79.)

Baranyai Balázs