Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: El Clasicón innen és túl

A kilencedik fordulóval folytatódik a spanyol pontvadászat, ahol a régen várt klasszikus mellett több jó mérkőzés is megrendezésre kerül.

Pénteken a Celta Vigo-Levante mérkőzéssel nyitunk. A hazai pályán játszó Celta mindenképp esélyese a találkozónak, ugyanis a Levante nagyon mély gödörben van. A Levante három meccs óta nyeretlen, és ha a legutóbbi Realtól kapott ötösből indulunk ki, ez az állapot valószínűleg ezúttal sem fog változni.

Szombaton bizonyíthatja a Bilbao hogy rátalált a helyes útra, és az Almeria idegenbeli legyőzésével megszilárdíthatná helyét a középmezőnyben. A masszív Almeria azonban nem játszott a hét közben a nemzetközi kupában, így nem esélytelen, pláne nem hazai pályán. Ez viszont csak bemelegítés a nagy esemény előtt. Az El Clasico ezúttal Madridban kerül megrendezésre, este hat órás kezdettel. A derbi után a múlt héten nagyot botló Valencia javíthat. Az Elche jelenleg a kiesőzónában található, és emberemlékezet óta nem nyert meccset, így mondhatni ideális ellenfélnek tűnik a Valencia szempontjából. A nap zárásaként pedig egy időben játszik a Cordoba a Sociedaddal, és az Eibar a Granadával. Itt kétségtelenül szorosabb összecsapásokra van kilátás, mindegyik csapatnak meg kell majd szenvednie a győzelemért.

Vasárnap a Malaga a Rayót fogadja. Jó meccsnek ígérkezik ez, mindkét csapat a középmezőnyben tanyázik, és csak a három pont lehet a cél. Remek program lehet az ebéd mellé. Délután a Depor látogat Barcelonába. Múlt heti 3-0-s sikerüket követően senki sem becsülheti alá őket, ezek után a Valencia sem fogja. Az EL-ben is érdekelt Sevilla a Villarrealt fogadja, és pont a hétközi meccsük miatt nem egyértelmű a mérkőzés kimenetele. A tegnap döntetlenező Sevilla második a táblázaton, de a fáradtság esélyt adhat a Villarrealnak. Végül pedig a hét közben könnyedén nyerő Atletico mérkőzése jön, ahol a Getafe otthonából próbálják majd meg elhozni a három pontot. Simeone legénysége mindenképpen esélyese az összecsapásnak, de a Getafe képes meglepetést okozni, mostanában nem megy nekik rosszul.

Péntek
21:00 Celta Vigo – Levante

Szombat
16:00 Almeria – Athletic Bilbao
18:00 Real Madrid – Barcelona (Sport 2)
20:00 Valencia – Elche
22:00 Cordoba – Real Sociedad (Sport 2)
22:00 Eibar – Granada

Vasárnap
12:00 Malaga – Rayo Vallecano (Sport 1)
17:00 Espanyol – Deportivo La Coruna
19:00 Sevilla – Villarreal (Sport 1)
21:00 Getafe – Atletico Madrid (Sport 1)

Baranyai Balázs