Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Idegenben a Real, otthon lép pályára a Barca – előzetes

A szokásoknak megfelelően ezúttal is pénteken kezdődik és hétfőn ér véget a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) soron következő 10. fordulója. Kemény meccs elé néz az élbolyban helyet foglaló Sevilla és a Valencia egyaránt, míg a Barca, Atletico, Real trió kötelező győzelem elé néz.

A 10. fordulót a Deportivo és a Getafe összecsapása nyitja a Riazorban. Mindkét csapat az alsóházban foglal helyet, ám a vendégek némileg jobb mutatóval büszkélkedhetnek.

A szombat igazi meccsdömpinget hoz, a sztárklubok egymást követően lépnek pályára, így igazi meccsdömpinget lehet tartani otthona fotelban. A játéknapot délután a Real Madrid vendégjátéka nyitja, Ancelotti tanítványai a Granada otthonában lépnek pályára. A vendéglátó utóbbi öt mérkőzésén mindössze egy pontot produkált, míg a fővárosiak 15 ponttal tudták le ezt a periódust, gólarányuk pedig elképesztő 20:2-es méretet ölt, ráadásul legutóbb a nagy rivális FC Barcelonát küldték haza a Bernabeuból nulla ponttal. A kora esti mérkőzésen aztán jön az Atletivo Madrid és az újonc Córdona összecsapása. A vendégségbe érkező csapat eddig nyeretlen a bajnokságban és aligha Madridban a regnáló bajnok ellen törik meg ez a sorozat. Persze előre azért ne igyunk Simeone fiainak győzelmére. Este 20 órakor aztán jön az FC Barcelona és a remek formában lévő Celta Vigo összecsapása. A Nou Camp közönsége először láthatja majd játszani Suarezt, aki első katalán színekben jegyzett góljára készül tétmérkőzésen. A Celta idén még nem kapott ki idegenben és két fantasztikus formában lévő gólvágója is van Larrivey és Nolito személyében. Jó mérkőzésre van kilátás, persze nem kell mondanunk, hogy ki a mérkőzés esélyese. A játéknapot az elképesztően rossz szezonrajtot vevő Real Sociedad és az utóbbi három meccsén kilenc pontot nyerő Malaga vívja.

Vasárnap két igen jónak ígérkező rangadó vár a spanyol futball szerelmeseire, előbb a dobogó második helyén álló Sevilla látogat a pocsék szezonrajtot vevő Bilbao otthonába, majd a Villareal fogadja a Bajnokok Ligája indulást érő helyen tanyázó Valenciát. A sereghajtó Levante hazai pályán gyűjtené be a három bajnoki pontot az Almeria ellen, míg az utolsó előtt Elche a felsőházat záró, igen hullámzó teljesítményt nyújtó Espanyolt fogadja.

A forduló zárómérkőzését hétfőn játsszák, a legutóbb nagy pofonba beleszaladó Vallecano hazai környezetben fogadja az újonc Eibart.

Péntek:
20:45 Deportivo La Coruna – Getafe

Szombat:
16:00 Granada – Real Madrid (Sport 2)
18:00 Atlético Madrid – Córdoba (Sport 2)
20:00 Barcelona – Celta Vigo (Sport 2)
22:00 Real Sociedad – Málaga

Vasárnap:
12:00 Athletic Bilbao – Sevilla (Sport 1)
17:00 Villarreal – Valencia
19:00 Levante – Almería (Sport 1)
21:00 Elche – Espanyol (Sport 1)

Hétfő:
20:45 Rayo Vallecano – Eibar

Arrow