Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Nyert a Real, de még mindig előnyben a Barca! – videóval

A spanyol bajnokság 9. fordulójának slágermérkőzésén, sőt a hétvége legnívósabb találkozóján a Real Madrid tudott győzni a Barcelona ellenében, ezzel megnyerve egy iszonyat fontos találkozót.

Official Real Madrid C. F. Facebook page

SPANYOLORSZÁG
PRIMERA DIVISIÓN
9. FORDULÓ

Real Madrid – Barcelona 3-1 (1-1)
Santiago Bernabéu Stadion, 81.000 néző. Vezette: Jesús Gil.
G: C. Ronaldo (35. – büntetőből), Pepe (50.), Benzema (61.) ill. Neymar (4.)

Real Madrid: Casillas – Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo – Kroos, Modric (Arbeloa 89′), Isco (Illarramendi 84′), James – Ronaldo, Benzema (Khedira 87′).
Barcelona: Bravo – Alves, Mascherano, Piqué, Mathieu – Xavi (Rakitic 60′), Busquets, Iniesta (S. Roberto 72′) – Messi, Neymar, Suárez (Pedro 69′).

A meccs óriási iramban kezdődött, és a 3. percben már jött is az első gól. Suárez keresztlabdáját Neymar a 16-oson vezette keresztbe, majd okosan a bal alsóba passzolja azt, 0-1!
A gól után a Real Madrid jött ahogy kell és a 10. percben Ronaldo beadása után Benzema fejel óriási kapufát, majd a lepattanót erőből fölé vágta a francia.
A 23. percben ismét Suárez átadásából lehetett volna gól, de Messi 5 méterről Casillasba passzolta a labdát, így maradt a 0-1.
A 34. percben Piqué óriási butaságot követ el, és kezezett a 16-oson belül, így büntetőhöz jutott a Real, amit C. Ronaldo értékesít, ezzel 1-1!
A félidő végére még egy James fejes maradt, de pár centivel elkerülte a kaput.
Az első játékrész 1-1-es eredményt hozott.

A második félidőt a hazaiak kezdték jobban. Egy Kroos által elvégzett szabadrúgásra Pepe érkezik remekül, fordít a Madrid, 2-1!
A 61. percben Iniesta és Mascherano nem érették meg egymást, amiből jött a baj! Isco labdát szerez, majd továbbítja Ronaldonak, aki továbbteszi Jamesnak, ő pedig gyönyörűen kiugratja Benzemát, és a francia higgadtan a hosszúba rúgja a lasztit, 3-1!
A Barca mintha a pályán sem lett volna, csak passzolgattak, és ez nekik bőven elég volt.

A Real Madrid megérdemelten nyert, de a bajnokságot még mindig a Barcelona vezeti, igaz, ha holnap nyer a Sevilla, akkor ők veszik át a vezető helyet.

Szajevics Patrik