Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Yoda volt a titkos fegyver

 

Elképesztő hajrában dőlt el a La Liga 8. fordulójának záró mérkőzése, ahol a Getafe vendégként végül győzelemmel távozott baszk földről.

Kép:www.mundodeportvo.com

 

A Real Sociedad hazai pályán mindent megtett a siker érdekében, a kezdőben több változás is volt: megkapta a lehetőséget Finnbogason, viszont Agirretxe és Canales is csak csereként lépett pályára. Sokáig változó volt a játék. Hol egyik, hol másik csapat került helyzetbe, nem lehetett egyértelműen jobbnak kikiáltani egyik felet a másiknál. A lövések számát tekintve jobban teljesített a Getafe, viszont a labdát a Sociedad birtokolta jobban, csak nem igazán tudott mit kezdeni vele.

Nagyon sokáig úgy tűnt, hogy ugyan jó iramban, szépen futballozva, de gól nélkül tudják le ezt a meccset a csapatok, de a végjáték ebben a tekintetben sok meglepetést tartogatott még. Először a 82. percben egy remek sarkazás után Vela kapott labdát a védők mögött, majd passzolta azt a hosszún érkező Herviashoz, aki nem hibázott. 1-0. Itt eléggé gyanús volt hogy ez is lesz a vége, de ezt a vendégek máshogy gondolták. A 90. percben Yoda 17 méterről lőtt pontosan a hosszúba. 1-1. A döntést végül az utolsó utáni pillanat hozta el, ahol a baloldalon meginduló Sammir bepasszolt labdájával kihagyhatatlan helyzetbe hozta a már említett Yodát, aki második gólját szerezve megnyerte a találkozót csapatának. A Socieadad drukkerei tovább szomorkodhatnak, hiszen csapatuknak eddig sem ment jól, a Getafe viszont ezzel a fordítással nagyot lépett előre a táblázaton.

Real Sociedad – Getafe 1:2
G: Hervias (82.), Yoda (90., 94.)

Eredmények:
Granada – Rayo Vallecano 0:1
Levante – Real Madrid 0:5
Athletic Bilbao – Celta Vigo 1:1
Barcelona – Eibar 3:0
Cordoba – Malaga 1:2
Atletico Madrid – Espanyol 2:0
Deportivo La Coruna – Valencia 3:0
Elche – Sevilla 0:2
Villarrea l– Almeria 2:0

Tabella:
1. Barcelona 22 pont (22:0), 2. Sevilla 19 p. (15:8), 3. Real Madrid 18 p. (30:9), 4. Valencia 17 p. (17:7), 5. Atletico Madrid 17. p (14:7), 6. Villarreal 14. p (12:7), 7. Celta Vigo 13p (13:11)

Góllövőlista:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 15 gól
2. Neymar (Barcelona) 8 gól
3. Messi (Barcelona) 7 gól
4. Bacca (Sevilla) 6 gól
5. Nolito (Celta Vigo) 5 gól

Baranyai Balázs