Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Magyar Kupa: Büntetőpárbajt követően nyolc között a címvédő

Kedden megkezdődtek, szerdán pedig folytatódtak a Magyar Kupa nyolcaddöntős párharcai. Kora délután két mérkőzés került megrendezésre, kiütéses győzelemmel lépett tovább a harmadosztályú Kisvárda, míg a címvédő Újpest büntetőkkel jutott tovább.

Kisvárda (III.) – Vác (III.) 4-0 (0-0)
G: Milovac (46., 76.), Hegedűs (72.), Ramos (87.) ill. –
Kiállítás: – ill. Tányéros (70.)

Az első játékrész nem hozott gólt a harmadosztályú együttesek párharcában, a második félidő első percében azonban Milovac révéb beköszöntek a hazaiak. A 70. percben Tányéros pirosat érő megmozdulása eldöntötte a mérkőzés sorsát, ráadásul büntető következhetett, melyet Hegedűs értékesített. Ezt követően rövid időn belül Milovac újfent eredményes tudott lenni, majd nem sokkal a vége előtt Ramos állította be a végeredményt. A Kisvárda könnyedén lépett a negyeddöntőbe.

Ajka (II.) – Újpest 1-1 (0-0) – büntetőkkel 3-5
G: Asztalos (90+2.) ill. Stanisavljevic (52.)

Meglepetést okozott a másodosztályban a kiesés elől menekülő Ajka, mely felvette a kesztyűt és döntetlent harcolt ki a címvédő ellen. Stanisavljevic góljával a második félidő elején megszerezték a vezetést a fővárosiak és úgy tűnt, hogy a karcsú előny kitart, ám a ráadásban Asztalos hosszabbításra mentette a párharcot. A hosszabbítás kétszer tizenöt perce nem hozott változást, így jöhetett a büntetőpárbaj, melyben a címvédő bizonyult jobbnak. Ha nyögvenyelősen is, de ott van a legjobb nyolc között az Újpest.

Tegnap játszották:
Videoton – Diósgyőr 2-1

Hamarosan következik:
16:00 Pécsi MFC – Debrecen (Sport 2)
17:00 Szolnok (II.) – MTK Budapest
18:00 Honvéd – Ferencváros (Sport 1)
18:00 Gyirmót (II.) – Győri ETO
18:00 Csákvár (II.) – Békéscsaba (II.)

Arrow