Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi: Le kell győzni a Realt!

Könnyen lehet, hogy Lionel Messi lesz szombattól a spanyol bajnokság történetének legeredményesebb játékosa. És milyen az élet, a Barcelona csillaga éppen az örök rivális Real Madrid otthonában írhat történelmet.

Kép forrása: sportige.com


Messi az örökranglistán egy góllal van lemaradva a 251 gólos Telmo Zarra mögött, így rekordbeállításnak, vagy rekorddöntésnek is tanúi lehetünk szombaton este. Mindez azért sem lehetetlen, mert ha van csapat amely ellen Messi igazán ficánkolni szokott, az a Real Madrid. Az argentin eddig 16 bajnokin játszott a Fővárosiak ellen, és ezeken a mérkőzéseken 14 gólt szerzett, az összesített mérlege 28 meccs/21 gól. Érthető hát, miért nem várják a Realnál, hogy Messi újra, meg újra pályára lépjen ellenük. Ám a négyszeres aranylabdás argentin szerint a rekord jelenleg másodlagos, és csak a győzelem lehet az elsődleges. Így nyilatkozott erről:

„Azért megyünk Madridba, hogy megnyerjük a meccset, és bizonyítsuk, hogy jobbak vagyunk. Ez a mérkőzés semmiről nem dönt még, hosszú a bajnokság, de a jó játék, és egy győzelem nagyot lendítene a csapaton. A lényeg, hogy nyerjünk, és nem Zarra rekordja.”

Bajnoki mérkőzésen ez lesz a 169-ik El Clásico, minden versenysorozatot egybevéve pedig, immáron a 260-ik. Összesítésben a Barcelonánál az előny, de a bajnokikat tekintve a Real Madrid áll jobban, igaz nem olyan nagy az előny. Visszatérve Messihez, az eddigi 250 góljához 285 mérkőzésre volt szüksége, idén nyolc forduló alatt hétszer sikerült betalálnia. Rekordok így vagy úgy, remek El Clásico elé nézünk, mindkét csapatot fűtheti a bizonyítási vágy, hogy igenis le tudják győzni az ősi ellenfelet, és míg az egyik oldalon mindent megtesznek majd, hogy megakadályozzák, addig a másikon biztosan mindenben támogatni fogják Lionel Messit, hogy ne csak a végeredményről lehessen beszélni a lefújás után.

Demmel László