Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MK: Meglepetések a nyolcaddöntőben

Hét mérkőzésre került sor szerdán a Magyar Kupában, több meglepetést is feljegyezhettünk.

Dibusz énes védte tovább a Fradit a Honvéd ellen. – fotó: nso.hu/Korponai Tamás

Nem ízlik a Pécs futballja a Debrecennek. Ezt a Magyar Kupa nyolcadöntője után nyugodtan kijelenthetjük, hiszen a baranyai csapat kiejtette a bajnokot. Az edzőváltás úgy tetszik jót tett Mecsekalján, Kulcsár Árpád, ha szűkre szabva is, de sikerre vezette övéit. Nem mondhatjuk, hogy rányomta bélyegét Véber György távozása a pécsiek futballjára, sőt. Habár a Loki kezdett veszélyesebben, Kulcsár Tamás már a tizenegyedik percben megszerezhette volna az előnyt, de nem találta el a kaput. Később a PMFC vette át az irányítást, és futballozott bátran, Márkvárt Dávid és az ex-debreceni Pölöskey Péter is tornáztatta Novakovics kapust. Alig fordult rá az első félidő a második etapra, amikor Pölöskey beadása elakadt Lázár Pál kezében, de a bíró sípja néma maradt. Az utolsó perceket megnyomta ugyan a DVSC, de átütőerő nélkül nem sokat ért. A második félidőben sem sokat változott a mérkőzés képe, a cívisvárosiak támadtak, a gólt mégis egy szöglet után a hazaiak szerezték. Wittrédi szögletét Causic csúsztatta meg, a berobbanó Romic a jobb sarokba helyezett. És hiába tette még támadóbbá együttesét Kondás Elemér, Kulcsár Árpád taktikája ült, így hiába volt Kulcsár Tamás nagy fejese, Poleksic bravúrral kiszedte, ezzel nagyban hozzájárulva a meglepetéshez.

Pécsi MFC – DVSC-Teva 1-0
g.: Romic (64.)
tj.: Pécsi MFC

Nemcsak Pécsett, de Szolnokon és Gyirmóton is jókora papírforma borítást láttunk. A Tisza parti városban az MTK vérzett el úgy, hogy vezetett is, míg a Gyirmót házi rangadón ejtette ki az esélyesebbnek tartott Győri ETO-t. A Szolnok nem ijedt meg nevesebb ellenfelétől, és nagy meglepetésre hátrányból nyert. Pedig Garami József erős csapattal érkezett a Tisza partjára, ám nem tudta érvényesíteni erejét. Pölöskei Zsolt ugyan még a fővárosiaknak szerzett vezetést az első félóra végéhez közeledve, de aztán előbb Nagy István büntetőjével, majd Rokszin Ádám bombagóljával elbúcsúztatta az MTK-t. Gyirmóton nem járt jól az ETO. A korábban sok utazásra panaszkodó győrieket megkímélte a sors, ezúttal csak mintegy 10 km-t kellett buszozniuk, de nem sok sót ettek meg a szomszédban. A Gyirmót ugyanis meglepően magabiztosan intézte el Horváth Ferenc legénységét, és jutott a legjobb nyolc közé. Az NB II-esek csatáját a bajnoksághoz hasonlóan ezúttal is a Csákvár nyerte a Békéscsaba ellen, pedig a lila-fehérek az első félidő végén még vezettek.

Szolnok – MTK 2-1
g.: Nagy I. (64., 11-esből), Rokszin Á. (72.) ill.: Pölöskei Zs. (28.)
Tj.: Szolnok

Csákvár – Békéscsaba 2-1
g.: Molnár Cs. (58.), Bakos Sz. (74.) ill.: Birtalan B. (45.)
Tj.: Csákvár

Gyirmót – Győr 2-0
g.: Madarász Á. (35.), Beliczky (89.)
Tj.: Gyirmót

Utolsóként a Ferencváros biztosította helyét a nyolc között, miután egy alacsony színvonalú meccsen, tizenegyessekkel búcsúztatta a Honvédot. Az első félidőben aktívan futballozott a kispesti csapat, Dibusznak bravúrok sorozatát kellett bemutatnia, hogy ne kerüljön hátrányba a Fradi. Ezt a játékrészt egyetlen vendéglehetőséggel tudtuk le, ugyanis Gera hiába adott pazar labdát Lauthnak, a német csúnyán fölé lőtt. A másik oldalon Prosser, Youla kétszer, Alcibiade sem tudott betalálni a pazar formát mutató Dibusznak. Kemenesnek pedig mindössze egyetlen védeni valója volt, kicsúszva kellett mentenie Ugrai elől. Fordulás után az első lehetőség a Fradié volt, de a csereként beszálló Busai fölé lőtt. Ez volt talán az egyetlen valamirevaló lehetőség, mígnem a hajrában háromszor egymás után védett bravúrral. A hosszabbításra kár is szót vesztegetni, mert mindössze Böde rosszul eltalált labdája, valamint egy passzról lemaradás és egy rossz passz érdemel említést. A tizenegyeseket ennél rosszabbul nem is lehetne rúgni, mint ahogyan a piros-feketébe öltözött futballisták tették. Gera magabiztosan lőtt a jobb alsóba, Kemenes rajta volt, Portilla a bal sarkot választotta. 1-1, Busai a léc és a kapufa találkozására lőtt, Hidi gyenge lövését Dibusz ütötte ki. 1-1, Cukic laza mozdulattal a bal felsőbe, Bobál gyenge emelése Dibuszé. 1-2, Nagy Dominik a kapuba, Kapacina Valér a lécre bombázott. 1-3. Az Újpest után a Fradi is csak tizenegyesekkel jutott tovább.

Honvéd – Ferencváros 0-0 – tizenegyesekkel: 1-3
g.:
Tj.: Ferencváros

Korábbi eredmények:
Videoton – Diósgyőr 2-1
tj.: Videoton

Ajka – Újpest 1-1 – tizenegyesekkel: 3-5
tj.: Újpest

Kisvárda – Vác 4-0
tj.: Kisvárda

A legjobb nyolc mezőnye:
Videoton, Csákvár (III.), Szolnok (II.), Pécs, Kisvárda (II.), Ferencváros, Gyirmót (II.), Újpest

Gavalovits Sándor