Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MLSZ: Pénzbüntetések, eltiltások és egy megszüntetés

Az aktuális kupaforduló után is ülésezett a FEB. Több klub pénzbüntetést kapott, de határoztak egy korábbi ügyben is, valamint eltiltásokról is.

Ha fegyelmi ülés, akkor garantált a pénzbüntetés, igaz a keddi ülésen ezúttal nem volt miért szankcionálni, a soros magyar kupa után ellenben négy klub ismét fizethet. Rögvest elsőként az Ajka – Újpest mérkőzésen tapasztaltak miatt szabtak ki bírságot mindkét klubra. A hazaiak rendezési hiányosságok miatt 50 ezer, az újpestiek pirotechnikai eszközök használata, valamint az egyik hazai labdarúgó szidalmazása 200 ezer forint befizetésére kötelezettek. A lila-fehérek visszaesőként kaptak ilyen mértékű büntetést. A Videoton – DVTK összecsapáson az MLSZ szidalmazásáért mindkét klubot megbüntették: a fehérváriak 300 ezer, a miskolciak 100 ezer forintos bírságot kaptak.

A FEB korábban a Julian Jennerrel szembeni pénzügyi tartozás miatt indított eljárást az FTC ellen, ám szerintük nem állapítható meg fegyelmi vétség, így ezt megszüntette a grémium. Nem csak a Fradi, de Véber Györggyel szembeni eljárást is megszüntette az MLSZ, miután a pécsi szakember közös megegyezéssel távozott a baranyaiaktól, így megszűnt sportszakemberi minősége is a szövetség szerint.

Eltiltások is szerepeltek a repertoárban. Völgyi Dániel a játékvezető megsértéséért három, Tányéros Gergő egy meccses eltiltást kapott. Előbbi a Győr, utóbbi a Vác futballistája.

Szintén kénytelen kihagyni Zoran Spisljak, a Békéscsaba trénere a következő Magyar Kupa főtáblás meccset.

Gavalovits Sándor