Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Visszavonult a korábbi Fradi-védő, elköszöntek a spanyoltól Újpesten

Fegyelmi vétség következtében felbontották a spanyol középpályás szerződését Újpesten, Győrben korábbi válogatott védő jelentette be visszavonulását, míg Kecskeméten rutinos hátvédet szerződtettek.

Az idény végéig erősíti a Kecskemét együttesét Laczkó Zsolt. – fotó: kecskemetite.hu

Győr. Szögre akasztotta futballcipőjét Takács Ákos. A korábbi válogatott védő krónikus térdsérülése miatt döntött a befejezés mellett. Már az elmúlt idényben sem lépett pályára, mert bár a műtét jól sikerült immár nem tudott teljes intenzitással edzeni és futballozni. A ferencvárosi nevelésű játékos 2004-ben mutatkozott be az NB I-ben a zöld-fehéreknél, majd megfordult a Vasasban és a Budapest Honvédban is. A válogatottban öt alkalommal lépett pályára, egyetlen gólját Málta ellen szerezte. Az NB I-ben összesen 130 bajnokin lépett pályára, és két gólt szerzett. A jövőben a győriek utánpótlásában kaphat feladatot.

Újpest. Elköszöntek Dani Ponce-tól. A spanyol középpályással azután bontott szerződést klubja, hogy megsértette a lila-fehérek fegyelmi szabályzatát. Információk szerint a Derbi előtt hajnalban tért vissza szállására egy buliból a hispán kölcsönjátékos. A 23 esztendős futballista a spanyol második vonalban szereplő Alcorconból érkezett, és eredetileg a szezon végéig szerepelt volna a IV. kerületben. Ponce a Magyar Kupában és a Ligakupában is szerephez jutott, összesen négy gólt szerzett, a bajnokságban ugyanakkor nem kapott szót.

Kecskemét. Huszonegyszeres válogatott védőt igazolt Bekő Balázs együttese. Laczkó Zsolt a Ferencvárostól érkezett ingyen, miután nyáron lejárt a fél éves szerződése. Korábban alapembere volt a zöld-fehéreknek, ám sérülése miatt Olaszországból hazatérve nem volt esélye kivívnia helyét Thomas Doll csapatában. Légiósként az Olympiakos, a Levadiakos, a Leicester City, a Sampdoria, a Vicenza és a Padova színeiben szerepelt, míg idehaza a Fradi mellett játszott a Vasasban, és a Debrecenben is.

Gavalovits Sándor