Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női BL: Nagy bajban a Neulengbach – óvott az MTK!

Elképzelhető, hogy az első meccsen góllal és gólpasszal, a visszavágón gólpasszal jelentkező Nina Burger miatt bukja a továbbjutást a Neulengbach.

Nina Burger jelentheti a Neulengbach banánhéját. – fotó: relevant.at

Mint ismert, az MTK szerdán hosszabbítás után esett ki az osztrák Neulengbach ellenében, ám friss információk szerint fordulhat a kocka. Az MTK ugyanis megóvta a találkozót Nina Burger jogosulatlan játéka miatt. Az osztrákok támadója hivatalos papírok szerint 2014. július 15. után igazolt a Neulengbach együttesébe. Az interneten is fellelhető adatok azt támasztják alá, hogy folyó év augusztus 20-án még a Houston Dash színeiben bajnokit játszott, illetve július 17-augusztus 20. között is több amerikai csapat ellen pályára lépett. „A rendelkezésre álló adatok szerint a játékos 2014. augusztus 20. napján még a Houston Dash csapatánál játszott, így az SV Neulengbach csapatához történő igazolása nem lehet érvényes, ezen felül az osztrák labdarúgó szövetséghez benyújtott kérelme – a jogászok tudása szerint – nem felelt meg az előírásoknak.”

Az MTK mellett több osztrák klub is óvást nyújtott be az OFB illetékes testületének Burger szerepeltetése miatt.

„Az adatok alapján az MTK Hungária FC kezdeményezi, hogy a lejátszott mérkőzés végeredményét az UEFA törölje és a továbbjutás lehetőségét az MTK Hungária FC részére biztosítsa.” – olvasható a klub honlapján.

Gavalovits Sándor