Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női MK: Teljes a negyeddöntő mezőnye

Szerdán délután kialakult a női Magyar Kupa legjobb nyolcba jutott csapatainak mezőnye, miután a Kóka és a Viktória is továbblépett.

Egy fejes, és egy lövés: Krascsenics Csilla (10) volt a Kóka nyerőembere. – fotó: Jakab Tamás

Az NB II-ben vitézkedő Kóka KSK, amely nem mellesleg a Ferencváros második csapata remek mérkőzésen ért el döntetlent a Dorog ellen, és a szabályok értelmében alacsonyabb osztályú együttesként jutott tovább.
Az első gólt ugyan Benkő Mónika révén a Dorog szerezte, de aztán Krascsenics Csilla duplájával fordított a Kóka. Ekkor két gól kellett volna a piros-feketéknek, hogy ott lehessenek a legjobb nyolc között, ám csak egyenlítésre futotta, hiába voltak helyzetei Szabados György tanítványainak, nem sikerült bevinni az újabb találatot.

Kóka KSK – Dorogi Diófa 2-2 (1-1)
g.: Krascsenics Cs. (44., 56.) ill.: Benkő M. (20.), Cupajova (69.)

A másik összecsapáson az U17-es válogatott tagjai vitték, pardón lőtték tovább a Viktória Trend-Optikát. A szombathelyiek a Szegedet fogadták, és alaposan sikerült eltángálni a csongrádiakat. Már az első fél órában lényegében eldőlt az összecsapás, hiszen Szakonyi Emese két, és Manhart egy góljával a szünetre háromgólos előnyre tett szert a vasi együttes. A második játékrészben még Magyar Vanda és Magyarics Zoé tett hozzá egy-egy gólt az összterméshez.

Viktória – Szeged 5-0 (3-0)
g.: Szakonyi (10., 38.), Manhart (26.), Magyar V. (49.), Magyarics (90.)

A két találkozó sem a legjobb időben zajlott, ugyanis mindkét helyen meg kellett küzdeni az esővel, és a talajjal is. Utóbbi inkább a szombathelyi mérkőzésen okozott kellemetlenségeket.

A korábbi eredmények:
Pécsi MFC – Videoton 1-6
Femina – Ferencváros 0-1
Szolnok – Astra 0-9
Újpest – MTK 1-4
Veresegyház – Nyírség NSC 2-3
Győri ETO – Honvéd 5-1

A negyeddöntő párosítása (november 1-2):
Videoton – Kóka KSK
MTK – Viktória
Győr – Astra
Nyírség NSC – Ferencváros

Gavalovits Sándor