Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pellegrini alatt inog a kispad?

Meglehet, hogy az Angol Ligakupából való kiesés szele, még komoly viharokat kavarhat az elkövetkezendő hetekben, talán hónapokban. A bajnoki címvédő Manchester City úgy kapott ki a Newcastle Unitedtől hazai pályán, hogy minden sztárjuk pályára lépett a mérkőzésen, de az idényt felemásan kezdő “Szarkák” csapata így is nagyobb ellenállás nélkül jutott a negyeddöntőbe.

Kép forrása: bbc.co.uk
Szoros lett az a nyakkendő…

Meg is szólaltak a kritikus hangok. Ugyan nem indult olyan jól az idény a City számára mint azt eltervezték, de nem tűnt úgy, hogy komolyabb bajba kerülhetnek. A Community Shielden csúnyán kikaptak az Arsenaltól, és két bajnoki győzelem után jött az első vereség is, egy nagyon balszerencsés mérkőzésen, a Stoke ellen. Ezután közel két hónapig veretlen volt a Premier League – ben a csapat, de míg becsúszott két döntetlen az Arsenal, és a Chelsea elleni rangadókon, addig utóbbi csapat szépen lassan hat pontra ellépett. De a nemzetközi siker is várat még magára, hiába a neves sztárok, és csodás fizetések, a Bajnokok Ligája csoportkörének felénél csak a harmadik helyen állnak, két döntetlen mellett egy vereséggel. És itt lenne az ideje egy kiugró eredménynek, mert az ultramilliárdos tulajdonos, Manszur Sejk immáron hatodik éve támogatja a klubot, nem kevés pénzzel, de eddig “csak” angol földön ért el eredményeket a kék manchesteri csapat. Nem titkolt szándékuk egy európai kupa, mégpedig a BL serleg megszerzése, ám addig még rögös az út, és egyelőre tucatnyi csapatot is fel lehetne sorolni, akik esélyesebbek a Citynél a végső győzelemre. Komoly külföldi ellenféllel szemben idén hatástalanok, és így megy ez már egy ideje. Az áttörés várat magára, és jelenleg a bajnoki címvédés is egyre távolabb kerül. Az Angol Szuperkupát elbukták az Arsenal ellenében, a Ligakupából mostanság búcsúztak, így marad három front, a bajnokság, az FA kupa, és a Bajnokok Ligája. Egyik sem lesz sétagalopp, sőt. És ha a Newcastle elleni vereség nem lenne elég, akkor még a Manchester City korábbi legendája, Rodney Marsh is leszólta Manuel Pellegrinit, a kékek menedzserét.

“Ha Pellegrini így folytatja, úgy fog járni mint Mancini. Minden esélye megvan rá, hogy őt kiáltsák ki hibásnak, és ha így találják, ki is rúgják. Az edzőnek eredményeket kell felmutatnia, azok pedig nem jönnek. Ha nem nyernek bajnokságot, vagy a Bajnokok Ligájában nem jutnak döntőbe, akkor nem lesz kifogás. Akkor Pellegrinit is kirúgják. De bízzunk a hétvégében, hogy magára talál a csapat a Manchester United ellen, és győzni tud, bár vannak kétségeim az utóbbi mérkőzések játékát látva. Rengeteg világklasszis játszik nálunk, de Agüero, és David Silva nélkül nem megy nekik sem. Ha ők rossz napot fognak ki, akkor ott baj van. Hiába brilliáns játékosok, ők sem képesek minden nap ugyanazon a szinten teljesíteni, mint a Tottenham ellen.”

A Manchester City a hétvégén a Manchester United csapatát fogadja, és egy győzelem a nagy rivális ellen talán beindíthatja a rakétákat, és újra üldözőbe vehetik a tabella harmadik helyéről az előttük álló Southampton, és az éllovas Chelsea csapatait. Ha kikapnának vasárnap, akkor kemény, mozgalmas év lehet Manchester kékebbik felén, főleg ha az a kispad egyszer csak megmozdul…

Demmel László