Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Pjanic: Ez nem az igazi Roma!

Az AS Roma szégyenteljes vereséget szenvedett a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában. A római Farkasok hazai pályán a Bayern Münchent látták vendégül, és a bajorok rossz látogatók voltak, ugyanis 7-1-re legyőzték Tottiékat. Úgy is mondhatnánk vittek minden mozdíthatót. A mérkőzés után Miralem Pjanic, az AS Roma bosnyák válogatott középpályása osztotta meg nem éppen derűs gondolatait a nagyvilággal.

Kép forrása: skysports.com


 „Nem tudtunk három alkalommal egymáshoz passzolni, nem tudtuk a saját játékunkat játszani, és ez nagyon nagy szégyen. Erős ellenféllel találkoztunk, de ez nem lehet magyarázat. Minden másképp alakulhatott volna, ha az első tíz percben nem kapunk gólt.”

 A rómaiak számára az sem jelenthet vigaszt, hogy a félidei 0-5-s állás után sem adták fel, és bátor támadójátékuknak köszönhetően Gervinho szépíteni tudott.

„A Bayern 90 percre nyomás alá helyezett minket, amikor valamelyikünk a középpályán labdához jutott, azonnal ott termett egy német. Nagyon korán egy másik meccset kezdtek el, amiben nekünk nem volt szerepünk. Nehéz bármit is mondani, de ez nem az igazi Roma! Nem tudom szombatra hogyan heverjük ezt ki, de muszáj lesz.”

 Az AS Roma a Serie A- ban javíthat legközelebb a Sampdoria ellen, utána a Cesena, és a Napoli elleni meccsekkel szerezheti vissza szurkolói bizalmát, majd november 5- én Münchenben lesz fellépésük, ahol ismét szembenézhetnek a Bayernnel. És hiába a súlyos hazai vereség, a rómaiak egyelőre az E csoport második helyén állnak, két pont előnnyel a Manchester City előtt. De két hét múlva sok mindenre fény derülhet majd, többek között arra is, hogy hol az igazi Roma, és hol is a helye a futballtérképen. Mert aki Münchenben győzni tud, annak sok mindent meg van bocsájtva.

Demmel László