Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: bajnokveréssel indult a 9. forduló – videóval!

Remek mérkőzéssel kezdődött meg az angol élvonalbeli labdarúgóbajnokság (Premier League) 9. fordulója. A dobogóra hajtó West Ham United hazai pályán fogadta a bajnoki címvédő Manchester City csapatát, és igen jó mérkőzést láthatott a közönség.

Kép forrása: theguardian.com
A WHU legyőzte a bajnokot!

West Ham United – Manchester City 2-1 (1-0)
London, Boleyn Ground, 34.977 néző. Vezette: Martin Atkinson

West Ham United: Adrián – Reid, Creswell, Jenkinson, Collins – Downing, Noble, Alex Song, Amalfitano (Kouyaté 67.) –Sakho (Nolan 89.), E. Valencia (C. Cole 67.)
Manchester City: Hart – Clichy (Kolarov 78.), Kompany, Zabaleta, Mangala – Navas, David Silva, Fernando (Milner 78.), Yaya Touré – Dzeko (Jovetics 59.), Agüero
Gólszerzők: Amalfitano (21.), Sakho (74.) ill. D. Silva (77.)
Sárga lap: Amalfitano (7.), A. Song (47.)ill. Kompany (44.)
Kiállítás: –

Bajnokhoz illően kezdett a Manchester City, az első tizenöt percben Agüero helyzete után Silva szabadrúgása, majd Navas pontrúgásából Kompany fejese jelentett veszélyt a hazai kapu előtt. Lassan ébredt a West Ham, de mikor felébredt, azt észrevették a Citynél. Előbb Enner Valencia repült be a kapu elé, de nem tudott az ötösről továbbítani, viszont összeütközött Joe Harttal, akit pár percig ápolni kellett ezután. Majd két perccel később nem volt megállás, Valencia futott el a jobb oldalon, a védők nem merték bántani, így könnyedén adott középre, ahol Zabaleta sikeresen elgáncsolta Hartot, így Amalfitano csak a kapu közepébe kellett, hogy passzoljon. Gyorsan jött a válasz, de Dzeko a kapu fölé pörgetett. A Manchester City a gól után mintha, baludt volna, és a West Ham sorra vezette a támadásait. Downing fejesénél már Hart is verve volt, csak a szerencsén múlt, hogy nem duplázta meg előnyét a hazai csapat. A City támadásait néhol csak szabálytalansággal tudták megállítani, vagy Adrián állta útját a kékek csatárainak, így a West Ham minimális előnnyel vonulhatott szünetre.
A szünet után is támadólag lépett fel a West Ham, sikerült nemegyszer megkavarniuk a City védelmét, éseltelt jó tíz perc, mire magára talált a bajnok. Innen pedig nem volt megállás, sorra alakította ki helyzeteit a vendégcsapat, de a West Ham védői önfeláldozóan belevetődtek minden labdába, ha pedig lemaradtak, akkor Adrián mutatott be földöntúli bravúrokat. De ha a kapus sem tudott már védeni, akkor a keresztléc mentette meg a góltól a hazaiakat. Gyors, és kreatív játék folyt a pályán, de a Manchester City játékában nem volt meg a múlt heti parádé, a West Ham remekül felkészült. Egymást érték a támadások, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, és a 73. percben Yaya Touré lövésénél ismét a kapufa mentett. Két perccel később egy mintaszerű támadás után, Creswell bal oldali beívelését Sakho fejelte a jobb alsóba, Hart csak a kapuból tudta kitenyerelni a labdát. Meglepetésre már két góllal vezettek a hazaiak. De újabb két perc elteltével sikerült a szépítés, David Silva egy gyönyörű magánszám után a kapu jobb oldalába csavarta a labdát. Ezek után pörgött csak fel a manchesteri csapat, és percenként vezették rohamaikat, míg a hazaiak visszaálltak, és a kontrákra bizták magukat, melyek igen nagy veszélyeket hordoztak magukban. A 93. percben Jovetics középre tartó 20 méteres löketét tolta szögletre Adrián, majd a szöglet után Kolarov bombázott 30 méterről éppen csak mellé. Ami múlt héten simán ment a Citynek, most nagy erőlködések árán sem jött össze, a West Ham bátor játékkal megszerezte a győzelmet, és ha holnap a Chelsea nem hibázik, a bajnokcsapat akár nyolc pontra is leszakadhat az első helytől.


West Ham 2-1 Manchester City – All Goals – 25… by RandomPR
Demmel László