Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Premier League: Nem botlott a Chelsea, tarolt a Soton- videóval

A két londoni csapat mérkőzése pikánsnak ígérkezett, a legutóbbi párosításban a hazaiak Terry öngóljával nyertek, amivel sikerült a Chelsea-t kiiktatni a bajnoki címért folyó harcból.

 


Kép forrása: dailymail.co.uk


Crystal Palace – Chelsea 1-2 (0-1)
London, Selhurst Park 24.451 néző. Vezette: Craig Pawson
Crystal Palace:
Speroni – Ward, Delaney, Hangeland, Kelly – Ledley (Mariappa 58.), Jedinak, McArthur (Guedioura 69.) – Bolasie, Campbell, Puncheon (Zaha 69.).
Chelsea: Courtois – Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta –Fábregas, Matic, Willian (Filipe Luis 42.), Oscar, Hazard (Salah 86.) – Rémy (Drogba 90.)
Gólszerzők: Campbell (90.) ill. Oscar (6.), Fábregas (51.)
Sárga lap: Delaney (30.), Campbell (41.) ill. Fábregas (41.)
Kiállítás: Delaney (43.) ill. Azpilicueta (40.)

A két londoni csapat mérkőzése pikánsnak ígérkezett, a legutóbbi párosításban a hazaiak Terry öngóljával nyertek, amivel sikerült a Chelsea-t kiiktatni a bajnoki címért folyó harcból. A vendégek idén is jól kezdték a szezont, hét forduló után öt pont előnnyel álltak a Manchester City előtt, de fő gólszerzőjük, a kilencgólos Diego Costa ezúttal nem kapott lehetőséget. A Chelsea a szokásos labdabiztos játékra törekedett a kezdetektől fogva, és a mérkőzés hatodik percében, Damien Delaney sárga lapot érő belépője után, szabadrúgásból Oscar meg is szerezte a vezetést. A brazil középpályás a tizenhatos jobb sarkától csavarta a labdát a kapu jobb felső sarkába. A hazaiak egy kicsit felpörögtek ezek után, és Frazier Campbell előtt adódott két lehetőség gyors egymásutánban, de kihasználnia egyiket sem sikerült. A mérkőzés csendesen csordogált tovább, a Chelsea megelégedett az előnyével, és ha támadásba is lendültek, az utolsó passzok, és a beívelések nem sikerültek. A félidő utolsó öt percére aztán felforrt a levegő a Selhurst Parkban, előbb Azpilicueta csúszott be nyújtott lábbal, és fogyatkozott meg a Chelsea csapata, majd három perccel később a sárga lapos Delaney begyűjtötte a második figyelmeztetését is, így újra egyenlő létszámban álltak fel az ellenfelek.

A második félidőre megnyugodtak a kedélyek, és ennek hatására, az 51. percben Cesc Fábregas egy szép passzjáték után belépett a tizenhatoson belülre, és Speroni kapus mellett a rövidbe rúgta a labdát. Kétgólos előnye tudatában a Chelsea nem erőltette a támadásokat, a Palace pedig mintha feladta volna. Érezhető volt a különbség a két csapat között. A vendégek gyakran adogattak a félpályánál, és ha el is jutottak a tizenhatosig, ott néhány távoli lövéssel be is fejezték az akcióikat. Ekkor a Chelsea már 72 százalékban birtokolta a labdát, de már csak a sípszóra vártak. Ám mielőtt az felharsant volna, a csereként beálló Wilfried Zaha bolondot csinált a jobb oldalon a védőkből, beadását Frazier Campbell pofozta a kapuba. Ezzel alakult ki a végeredmény, a Chelsea továbbra is öt pont előnnyel áll a tabella élén, a Crystal Palace maradt a kiesőzóna közelében.


Crystal Palace vs Chelsea (1-2) Full Highlights… by rubin7190

Southampton – Sunderland 8-0 (3-0)
Southampton, St. Mary’s Stadium 29.000 néző. Vezette: Andre Marriner

Southampton: Forster – Bertrand, Alderweireld, Fonte, Clyne – Cork, Schneiderlin, Davis (Mane 65.) – Tadic, Pellé (Mayuka 80.), Long (Wanyama 65.).
Sunderland: Mannone – Brown (Bridcutt 46.), Vergini, O’Shea, Van Aanholt – Cattermole, Wickham, Gomez (Johnson 61.), Larsson (Rodwell 60.), Buckley – Fletcher
Gólszerzők: Vergini (10. – öngól), Pellé (18, 69.), Cork (37.), Bridcutt (63.– öngól), Tadic (78.), Wanyama (79.), Mane (86.)
Sárga lap: Schneiderlin (50.) ill. Wickham (9.), Cattermole (25.), Bridcutt (82.).
Kiállítás: –

A Southampton már eddig is a bajnokság meglepetését szolgálta azzal, hogy a harmadik helyen álltak a forduló előtt, de ezt csak megerősítette a 8. fordulóban látott gólzáporos győzelem. Az első perctől kezdve a hazaik ragadták magukhoz a kezdeményezést, és ennek nagyon gyorsan meg is lett az eredménye. A 12. percben érthetetlen módon próbált meg felszabadítani a Sunderland védője Santiago Vergini, és kapusa mellett tíz méterről eltekerte a labdát. Ha az ellenfél kapujába rúgja, akkor is szép lett volna, de így…

És innen már nem volt megállás a Sotonnak, hazai pályán bedarálták a Sunderlandet, akiket láthatóan megrogyasztott az öngól, és a pár perccel későbbi Graziano Pellé gól. A félidőre 3–0-s állással vonultak öltözőbe a csapatok, de a folytatásban sem kegyelmeztek a hazaiak. Bridcutt öngólja ismét egy pofon volt a vendégeknek, és az utolsó húsz percben fesztivált rendezett a Southampton. Tíz kaput eltaláló lövéséből, nyolc gólt szerzett a hazai csapat, ami kiváló mutató. A Soton ezzel maradt a harmadik helyen, és a következő fordulóig biztosan ott is marad. Tizenkilenc szerzett góljuk remek eredmény, de a védelmük az igazi erősségük, eddigi nyolc bajnokijukon öt gólt kaptak.


Southampton 8 – 0 Sunderland – Premier League… by tuanhtran

Newcastle United – Leicester City 1-0 (0-0)
Newcastle, St. James’s Park 51.800 néző. Vezette: Martin Atkinson

Newcastle United: Krul – Dummet (Haidara 72.), Coloccini, Taylor, Janmaat – Colback, Anita (Perez 59.), Gouffran, Sissoko, Obertan – Cissé.
Leicester City: Schmeichel – De Laet, Morgan, Moore, Konchesky – Cambiasso (Knockaert 79.), Albrighton (Vardy 56.), James, Drinkwater, Schlupp (Nugent 56.) – Ulloa
Gólszerzők: Obertan (71.)
Sárga lap: ill. Moore (22.), De Laet (28.), Ulloa (34.)
Kiállítás:-

A kiesőzónából menekülő Newcastle United fogadta a Leicester City csapatát, egy megkésett mérkőzésen, ahol az eredményjelző sérülése miatt, közel egy órát kellett várni a kezdő sípszóra. A hazaiak kihasználták a szurkolóik támogatását, és az első félidőben végig irányították a mérkőzést, bár kapura tartó lövést alig láthattunk, mindkét oldalon egy- egy alkalommal. A második félidőre a hazaiak átadták a terepet a vendégeknek, de ez csak a labdabirtoklásban látszódott, mert a Leicester nem tudott mit kezdeni a labdával, most nem jött a menetrendszerű Ulloa-gól. De jött Gabriel Obertan, aki egy gyors kontra végén elfutott a tizenhatos vonala előtt, és középről kilőtte az alsó sarkot. Ezzel a Newcastle megkezdte a menekülést a kiesőhelyről, de még hosszú út vár rájuk, míg a Leicester City igazi ereje a hazai pályában rejlik.

Demmel László