Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rafa Benítez: Esélyünk sem volt!

Élesen bírálta saját játékosait, a Young Boys ellen 2-0-ra elveszített mérkőzés után Rafael Benítez, a Napoli vezetőedzője.

Kép forrása: bbc.co.uk
Játékosai miatt főhet Benítez feje

A spanyol szakember szerint hiányzott csapatából a vágy, hogy megnyerje a mérkőzést. A mérkőzés előtt még hibátlan Napoli ezzel a vereséggel visszaesett a harmadik helyre a csoportjában, és jóval nehezebb lesz továbbjutnia, mint azt előzetesen bárki gondolta volna. Benítez így értékelte csapata teljesítményét:

„Ilyen védekezéssel nem lehet nyerni. Nem is volt védekezésünk. Esélyünk sem volt a pontszerzésre, és ez az én hibám is. Más játékot terveztem már, de az első gól felborított mindent. Addig uraltuk a játékot, de szenvedély nélkül játszottunk. A játékosaim nem akartak többet a minimumnál. Ha már az első félidőben megállítjuk a hazaiak kontráit, és nem engedjük, hogy mögénk kerüljenek, akkor elkerülhettük volna a gólokat. A második félidőben eldőlt a sorsunk. Nem éreztem a játékosaimon, hogy ma mindenáron győzni szeretnének, és ezen javítanunk kell a továbbiakban. A támadójátékunk pocsék volt. Nem aggódom, képesek vagyunk jobban játszani, és fogunk is! Amikor nagy intenzitással megindulunk előre, akkor nem védekezünk megfelelően, és ez ma megbosszulta magát, lefutottak minket.”

A Napoli a hétvégén a Veronát fogadja, és azonos pontszámuk miatt ez a mérkőzés már rangadó jelleget öltött. Ha nem sikerül Beníteznek felráznia csapatát, könnyen a tabella közepéig zuhanhatnak vissza.

Demmel László