Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Román-magyar: Döntés pénteken

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) hivatalossá tette, hogy pénteken hoz döntést az október közepi EB-selejtezővel kapcsolatban.

fotó: nso.hu

Mint ismert a Románia – Magyarország Európa bajnoki selejtezőn történt szurkolói rendbontások és a pályán történt szabálytalanságok miatt szankcionál az UEFA. Az előzetes bűnlajstromban magyar részről rasszista rigmusok, pirotechnikai eszközök használata, lelátói rendbontás és a játékosok helytelen viselkedése (ötnél több sárga lap begyűjtése szerepel). Román oldalon ugyanez a lista a következőképp fest: pirotechnikai eszközök használata, bedobálása; egyéb tárgyak bedobálása a pályára; lézerezés és a játékosok sárga lapjai.

Az ügy azért húzóik, mert az erdélyi Civil Elkötelezettség Mozgalom feljelentette a románokat rasszista megnyilvánulások miatt, a beadványt az európai szövetség megkapta, és ez is közrejátszhat a hosszadalmas procedúrában.

Román lapok szerint elképzelhető, hogy a magyar válogatott két zárt kapus mérkőzéssel bűnhődik visszaesőként, míg saját szövetségük nem kap ilyen szigorú büntetést.

Gavalovits Sándor