Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rudi Garcia: “Nem érdekel a Juventus!”

Szerda este eljött a nap, amire egy nap híján hét hónapja vártak Olaszországban. A Genoa vendégeként, 1-0-ás vereséget szenvedett a Juventus. A tabella éléről azonban így sem sikerült letaszítani a tórinóiakat, de pontszámban már beérte őket az AS Roma.

Kép forrása: goal.com

A Juventus 1-0-ás vereségével végződő genovai mérkőzéssel egy időben fújták le az AS Roma – Cesena bajnokit is, ahol a hazaiak 2-0-ás győzelmet arattak, így nem csak pontszámban, de gólarányban is hajszálpontosan a zebracsíkosokat követik. Ám mivel a bajnokság során a Juventus 3-2-re tudott nyerni a római csapat ellen, így egyelőre tartja vezető helyét a tabella élén. Nem túlzás azt állítani, hogy egy ország örül a Juve bukásának, már alig várják a szurkolók, vezetők, játékosok hogy egy másik csapat nevével kezdődjék a Serie A eredménytáblázata. Erre még várni kell, de ha eddig nem lett volna egyértelmű, akkor az örök másodiknak titulált AS Roma öles léptekkel halad az olasz trón felé. A kihívó pozícióját már az Internazionale sikerkorszakában megalapozó római csapat idén nem bízna semmit a véletlenre, szeretne kilépni az árnyékból. Rudi Garcia a Roma vezetőedzője hangsúlyozta, örülnek a jelenlegi helyezésnek, de nehogy azt higgye bárki, hogy a Juventust fogják figyelni, csak mennek tovább a saját útjukon.

“Fontos volt számunkra a győzelem, csak ez számított ma este. A Juve eredménye nem érdekes, a saját csapatomra koncentráltam, és a lényeg, hogy haladunk tovább. Nagyon fontos volt Destro gólja, ez adta meg az alapot, és a nyugalmat, amit végül Daniele De Rossi biztosított be végül. Nehéz mérkőzés volt, de tudtuk előre, hogy ez lesz. Nem könnyű olyan csapat ellen játszani, ahol a 11 pályán lévő játékos csak a védekezéssel foglalkozik. De hogy előbb-utóbb betalálunk, afelől sem volt kétségünk. Örülök, hogy ez gyorsan sikerült. Sikerült az első félidőt előnyben befejezni, de akkor még nem lehettünk teljesen nyugodtak, volt még negyvenöt perc hátra. Szerezhettünk volna még legalább két gólt, de a Cesena kapusa nagyon jól védett, de a 2-0 sem rossz eredmény, nem vagyok elégedetlen.”

Győzelmével a Roma minden tekintetben beérte a Juventust, kilenc mérkőzés után 22 pontot gyűjtve, 7-1-1 a csapatok mérlege, és a gólarány is megegyező, 16-4-es. Ám az egymás elleni 3-2-es torinói győzelem egyelőre a “Zebráknak” kedvez, de ha az utóbbi időben mutatott formájukat hozzák, akkor könnyedén a “Farkasok” prédájává válhatnak az olasz vadászmezőkön.

Demmel László