Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Izgalmas döntetlen után, dobogón a Lazio! – eredmények, tabella

Csütörtök este a Serie A kilencedik fordulójának zárómérkőzésén nagy volt a tét a Lazio számára  veronai vendégszereplése alkalmával. Ha csak pontot szereznek a rómaiak, akkor a dobogóra is odaérhetnek, ám egy vereséggel még a hazai csapatot is a nyakukra hozzák.

Kép forrása: goal.com
Lulic a dobogóra lőtte a Laziót.

Verona – Lazio 1-1 (0-1) Gólszerzők: Toni(69.) ill. Lulic (42.) Kiállítva: Cavanda (68.)

Legutóbbi veronai fellépésén a Lazio 4-1-es vereséget szenvedett, így nem vehették félvállról a mérkőzést. Nem is vették, ennek legerősebb összeállításuk volt a bizonyítéka. A mérkőzés lassan indult be, de tíz perc elteltével elkapták a fonalat a csapatok, és a kapuk felváltva forogtak veszélyben. Míg a hazai csapatot legtöbbször Marchetti védései állították meg addig a Lazio kísérletei pontatlanok voltak, és elkerülték a kaput, a beadások pedig elhaltak. A félidő felénél Luca Toni lesgólja borzolta a kedélyeket, a veronai szurkolók korán örültek, maradt a gólnélküli döntetlen. A Lazio lapos passzokkal próbálkozott, és egyre többször jutottak el a hazai kapuig, amit a 42. percben Senad Lulic váltott gólra, így a római csapat magabiztosan várhatta a folytatást. A második félidőre felpörgette játékát a Verona, és mindent megtett az egyenlítésért, a Lazio reteszét nehezen lehetett csak feltörni. Ám ami nem sikerült sem jobbról, sem balról, az összejött Cavanda szabálytalansága után, amiért a római játékos piros lapot is kapott, a hazaiak pedig büntetővel jöhettek. Luca Toni ritkán hibázik ilyen helyzetben, most sem tette, és kiegyenlített. Emberhátránya tudatában a Lazio nem erőltette a nyílt támadásokat, míg a Verona igyekezett megszerezni a győztes gólt is, de ez a hátralévő húsz percben már nem sikerült, így a hazai csapat ezzel a döntetlennel a tizenegyedik helyen áll, a Lazio pedig a dobogó legalsó fokára léphetett, megelőzve a pontazonos Milan, Sampdoria, Udinese hármast.

A Serie A 9. fordulójának eredménysora:
Sassuolo – Empoli 3-1
AS Roma – Cesena 2-0
Atalanta – Napoli 1-1
Cagliari – AC Milan 1-1
Fiorentina – Udinese 3-0
Genoa  – Juventus 1-0
Internazionale – Sampdoria 1-0
Palermo – Chievo 1-0
Torino – Parma 1-0
Verona – Lazio 1-1

A Serie A jelenlegi állása:
1. Juventus 22 pont (16:4), 2. AS Roma 22 pont (16:4), 3. Lazio 16 pont (16:9), 4. AC Milan 16 pont (18:12), 5. Sampdoria 16 pont (9:5), 6. Udinese 16 pont (11:9)… 18. Cesena 6 pont, 19. Chievo 4 pont, 20. Parma 3 pont.

A góllövőlista élmezőnye:
1. Callejón (Napoli) 7 gól
2. Honda (AC Milan), Tévez (Juventus) 6-6 gól
3. Cassano (Parma), Di Natale (Udinese), Djordjevic (Lazio), Icardi (Internazionale) 5-5 gól

Demmel László