Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Torres: “Fontos volt elhagynom a Chelsea-t!”

Miután a nyári átigazolási időszakban az AC Milan kötelékébe került két évre kölcsönbe, nem sokat lehetett hallani a spanyol európa-, és világbajnok csatárról, Fernando Torresről.

Kép forrása: acmilan.hu

Fernando Torres, köszöni szépen jól megvan Milánó piros-fekete részén. Az AC Milan támadója bár még mindig nem idézi liverpooli formáját, a lelke megnyugodott, és újra úgy érzi, egyenesbe jöhet. Mindehhez az kellett, hogy a nyár folyamán elhagyja a Chelsea csapatát, ahol már-már lehetetlen helyzetbe került. Három és fél évet töltött el a londoniaknál, de az idő alatt nem sikerült bevennie a Stamford Bridge várát, bárhogy is próbálkozott. A szurkolók is kikezdték, és már senki nem hitt benne. Teljesítménye leromlott, nem csak klubcsapatában, a válogatottban is csak nagy ritkán szerzett gólt, pedig egy csatárt azok alapján ítélnek meg. Majd amikor a nyáron kitudódott, hogy érkezik Drogba, és Diego Costa is Londonba, nem maradt más választása, egészen Olaszországig vándorolt. A milánói csapatnak nem volt pénze a vásárlásra, így csak kölcsönbe érkezett a spanyol támadó, de fellélegezhet, mert utána szabadon igazolhatóvá válik. Kálváriájáról így mesélt, és a lehetőségekről, így nyilatkozott:

“Mourinho mindig jó volt hozzám, de nekem szükségem van a bizalomra, így el kellett jönnöm a Chelsea-től. Nem személyes okok voltak, csak fontosnak akartam érezni magam újra. Jó a kapcsolatom Mourinhóval, tartjuk a kapcsolatot, érdeklődik irántam, és ez jól esik. Az Atlético Madrid nem volt valódi lehetőség a nyár folyamán, csak kitaláció, semmi valóságalapja nem volt, nem kerestek meg, ellenben a Milannal. Itt számítanak rám, és jól érzem magam. A média spekulációi, hogy hazamegyek az Atléticóhoz, elkeserítettek, mert engem senki nem kérdezett, csak kitalálták, mint ahogyan azt is, hogy onnan megyek nyugdíjba. Megyek ha lesz hozzá ami motiváljon, de az a csapat nagyon más mint amikor én ott voltam. Követem az eredményeiket minden hétvégén, de igazából sosem volt lehetőségem visszatérni”

Torres a milánói csapatban eddig hétszer lépett pályára a bajnokságban, de góllövő cipője még suvickolásra szorul. Egy gólt szerzett mindössze, ám egy olyan edzővel, mint a “Lesen született” Filippo Inzaghival, nem leshet sokáig eredménytelen az ember.

Demmel László