Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Valdano: Messi már nem tud zavart kelteni!

Ritkán szólal meg Jorge Valdano, a Real Madrid és a Real Zaragoza argentin legendája, de ha megteszi, akkor az nagyot szól, akár a saját, akár az ellenfél csapatáról beszél. Most honfitársát, és egyben az ősi rivális FC Barcelona sztárját, Lionel Messit vette célkeresztbe.

 

Kép forrása: thethaovanhoa.vn

Az argentin világbajnok szerint valami eltört Lionel Messiben, és emiatt már nem tudja hozni azt a szintet, amit az elmúlt években megszokhattunk tőle. A sportvezető szerint a múlt heti El Clásico megmutatta, hogy Messinek nehezen megy az alkalmazkodás egy új rendszerhez, és hogy Messi elvesztette azt a képességét, hogy egy pillanat alatt zavarba hozza az ellenfelet.

 „Amit legutóbb láttam tőle, az formán kívüli volt véleményem szerint. Megváltozott a helyzete, és inkább segítenie kell a társait, mint ahogy ők segítették eddig. Eddig passzokat kapott, most adnia kell. De nagyon úgy tűnt nekem, hogy már nem képes összezavarni a védelmünket, és ez meglátszott a Barcelona játékán is. A világbajnokságon is feltűnt, hogy valami nincs rendben vele, csak sétálgatott a pályán. Fizikailag nem volt a legjobb, és azt hiszem még mindig nincs top formában, ezért nem is fárasztja magát annyira.”

 Valdano szavai alighanem célt érnek, ugyanis az utóbbi időben vita tárgyát képezi barcelonai oldalon is Messi játéka, és fizikai állapota. Hiába választották a nyári világbajnokság legjobbjának, a kritikusok csak még hangosabbak lettek. Messi alig futott, a mezőnyben észrevehetetlen volt a csoportkör után, ott, ahol igazán számított volna. Valdano attól tart, hogy Messi lassan elveszti a játék iránti szenvedélyét, aminek nem csak a Barcelona, hanem az argentin válogatott is kárát láthatja, mások úgy tartják, hogy a sérülések, amiből ugyan nem volt sok Messi pályafutásában, megrabolták a szervezetét, és kihajtotta magát, amikor visszatért a pályára. Nemrégiben a négyszeres Aranylabdás kikérte magának, hogy pihentetés címén a padon ücsörögjön, amikor a pályán sokkal hasznosabb tud lenni. Talán ez a felfogás is ludas lehet, idei teljesítményében. Valdano utóbbi lehetőséget sem veti el, és szerinte ez is oka lehetett az El Clásicón mutatott gyenge játékának, és azon az estén bebizonyosodott, hogy a korábban sokkal gólérzékenyebb támadó most azért hajt, hogy megtalálja a helyét a pályán, egy új játékrendszerben, két olyan eredményes társsal a csatársorban, mint Neymar, és az Aranycipős Luis Suárez. De egy négyszeres Aranylabdást leírni botorság lenne, hosszú még az idény, és lehet, hogy 1-2 meccsnyi pihenő után, újra régi fényében tündököl az argentin zseni.

Demmel László