Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Zubizarreta: „Messi a győzelemért játsszon, ne …”

Eljött hát végre a hét. Az a bizonyos hét, amikor az egész futballvilág a hétvégi El Clásicotól lesz hangos hosszú napokig. Már be is futottak az első várakozó álláspontú nyilatkozatok, az egyiket példál az FC Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta adta.

Zubizarreta megszólalásának apropója pedig nem csak a Real Madrid elleni, hétvégén esedékes szuperrangadó, hanem Lionel Messi rekordhajszolása is. Mert ugyan az FC Barcelona sztárja mindig leszögezi, hogy nem érdeklik túlzottan az egyéni eredmények, tagadhatatlan, hogy komoly dicsőséget jelentenek számára, a két-három heten elért újabb, és újabb csúcsok.

A „Blaugranas” sportigazgatója azonban igyekezett mindenkit (azaz még magát az érintettet is) megregulázni a sajtón keresztül, hogy mit sem ér Leo Messi, Telmo Zarra utáni hajszája, ha nem érnek el jó eredményt, a Bérnabeuban:
„Azt akarom, hogy nyerjünk meg azt a mérkőzést a Bérnabeuban. Persze nem szabad elfelejteni azt a lehetőséget, hogy Messi megdöntheti Zarra rekordját, a Bérnabeuban. Leon a győzelemért kell játszania, nem a rekordokért.” – bölcselkedett, Zubizarreta.

Telmo Zarra a 40-es, és 50-es években az Athletic Bilbao csillagaként 251 gólt ért el, a spanyol elsőosztályban, ám előnye az örökranglista élén mindössze egyetlen találatra olvadt a hétvégén, Lionel Messinek köszönhetően.

Balogh József