Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Amputálni kellett az osztrák védő karját

Sérülése miatt nem játszatott idén ősszel az osztrák második vonalban az SV Horn hátvédje, aki a hétvégén komoly balesetet szenvedett.

krone.at

Nagy dráma rázta meg az osztrák futballt. A Sky Go Erste Ligában érdekelt SV Horn együttesének bal oldali védője komoly balesetet szenvedett. A 28 esztendős Andreas Schicker Bruck an der Mur városában töltötte az éjszakát. Hajnalban, 3 óra 25. perckor történt a tragédia: petárda robbant. Az utcába belépő rendőrnőt a ‘Kurier’ tudomása szerint borzalmas kép fogadta: Schicker véresen feküdt a földön, mindkét keze súlyosan megsérült. Mellette barátja állt, sokkol állapotban, szintén megsérült.

Schickert egyből Grazba szállították, ahol órákon át operálták. Bal kezének alsó harmadát amputálni kellett, míg a jobb karja több törést is szenvedett. Így újabb beavatkozásokra lesz majd szükség. A ráadásul bal kezes futballista a kórház tájékoztatása szerint a körülményekhez képest jól van, az operáció után beszélni is tudott.

Az osztrák rendőrség eddigi nyomozásai szerint a petárdát Németországban gyártották – Ausztriában nem is lehet vásárolni. Arra egyenlőre nincs magyarázat, hogy került a játékoshoz a petárda, melyet csak szakértő gyújthatott volna meg.

Schicker klubja természetesen együttérzését fejezte ki a családdal szemben. Az egyenlőre kérdéses, hogyan folytatódik a felépülés után a korábbi osztrák U21-es válogatott profi karrierje.

A FociClub.hu minden jót kíván Andi Schicker felépüléséhez! 

Galeß