Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Győr: A klub korábbi játékosa lett az edző

Megtalálta Horváth Ferenc utódját a Győri ETO, miután kedden megegyeztek Miriuta Vasile-lel.

Két és fél év: Miruta Laci a Győr új szakvezetője. – fotó: origo.hu

A szűk egy hónapja vezetőedző nélkül szereplő Győri ETO vezetősége bejelentette, hogy korábbi kilencszeres válogatott játékosa, Miriuta Vasile lett a csapat új trénere. A szakember vasárnap este hagyta el a román élvonalban szereplő CFR Cluj együttesét. Miriuta 1992-93, 1994-95 majd 2003-ban szerepelt az ETO-nál játékosként, megfordult a Ferencvárosban és az Energie Cottbusban is. Edzőként 2010 és 2013 között az Energie Cottbus utánpótlásában is dolgozott. Ezután a Ceahlul Piatra Neamt, illetve a CFR Cluj edzője volt.

Az elmúlt hetekben sok nyilatkozatot lehetett hallani Miriutától, többek között a magyar-román Eb-selejtező kapcsán, aztán amikor kiderült, hogy Horváth Ferencet menesztik Győrből, szinte azonnal jelezte, szívesen vállalja a posztot, azonban egészen november 25-ig csak egyezkedések folytak, a szakmai munkát pedig Fórián Zsolt, Tokody Tibor, Igor Nicsenko, Jordi Illa és Tőkés László irányította. „Nem lesz teljesen új számomra a közeg, hiszen jól ismerem a várost, csak a csapattal kell megismerkednem – fogalmazott az nb1.hu-nak Miriuta. – Jelenleg a középmezőnyben vannak, de én biztos vagyok benne, hogy a bajnokság végéig odaérünk az első négy hely valamelyikére. Egyelőre nem tudom, hogy milyen posztokra kell igazolnom, de az biztos, hogy lesz játékos mozgás a téli szünetben. A feladatom az, hogy összehozzak egy olyan keretet, amelyik a következő évben a bajnoki címért küzd majd.”

Miriuta 2017. június 31-ig kötött szerződést a győriekkel, de reményei szerint tovább is maradhat.

„Amikor Horváth Ferenc felajánlotta a lemondását, én nem fogadtam el, mert úgy gondoltam, ha jobban mellé állunk, talán jönni fognak az eredmények. Sajnos nem így alakult. Nem készültünk edzőváltásra, hiszen nem könnyű év közben edzőt találni. Most, hogy adódott ez a lehetőség, a legjobb választásunk Miriuta volt, hiszen kötődik a klubhoz.” – ezt már Tarsoly Csaba klubelnök mondta a keddi sajtótájékoztatón Horváth lemondásával kapcsolatban.

Gavalovits Sándor