Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: A Tottenham, Salzburg, Astra trió győzőtt, a Besiktas hoppon maradt – videóval

Az Európa Liga utolsó csoportkörére ebben a két csoportban annyi kérdés maradt nyitva a tegnap esti mérkőzések után, hogy a C jelű kvartettben a Besiktas vagy a Tottenham végez az élen. A D csoportban ez sem lesz kérdés, hisz a Salzburg magabiztosan előzi meg a második Celticet.

“C” csoport

Asteras Tripoli FC – Besiktas JK 2:2 (0:1)
G: Barrales (72.), Parra (83.) ill. Ba (15.), Tore (61.)

Az első félidő nem hozott túl sok izgalmat magával. Leginkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, némi Besiktas fölénnyel. A 6. percben a hazaiaktól Fernández egy életerős lövéssel mutatkozott be, ami a felső lécen csattant. A kezdeti Asteras lendületet Ba gólja törte meg a 15. percben, aki tizenhatról egy gyönyörű kapáslövéssel vette be a kaput. Ezután a 23. percben második gólját is bejegyezhette volna a szenegáli csatár, de közeli lövése jócskán elkerülte a kaput. Az első félidő érdemi részét a 32. percben Sosa lövésével zárták a vendégek, a hazaiak nem tudtak komoly helyzetet kialakítani, így maradt 0:1. A második félidő hektikus játékot hozott, amikor itt is, ott is helyzetek alakultak ki, de a második gólt a vendégek szerezték meg. A 61. percben Goian próbált meg szerelni, de ütemet tévesztett és a tizenhatoson belül ezért tizenegyes jár, amit Tore a bal felső sarokba be is varrt. Úgy tűnt, hogy sima vendég győzelmet hoz a találkozó, de a 72. percben Sankare beívelésére tökéletesen érkezett Barrales és a kapuba bólintott a labdát. Ráadásul rá egy percre Hutchinson begyűjtötte második sárgalapos figyelmeztetését, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A Besiktas visszaszorult a kapujuk elé és a nagy hazai nyomásnak a 83. percben lett meg az eredménye, amikor is Parra a tizenhatos környékén okosan tette bele a lábát csapattársa lövésénél, így védhetetlenül pattant a rövid sarokba a labda. A végeredmény maradt 2:2, mert Ba a 92. percben elpuskázta utolsó ziccerét is.


All goals – Asteras 2:2 Besiktas- 27/11/2014 by Soccer-Way/

Tottenham Hotspur FC – FK Partizan 1:0 (0:0)
G: Stambouli (49.)

Az eddig veretlen fogadta a mindeddig nyeretlen csapatot. A találkozót lényegében tükörsimán hozta le a hazai gárda. Csalóka lehet ugyan a végeredmény, de a mutatott játék alapján közel sem volt ilyen szoros a mérkőzés, ami lassan indult be, hisz az első valamirevaló helyzet a 18. percben alakult ki, méghozzá a vendégek előtt. Lazovic érkezett remekül a középre belőtt labdára, de az ötösről leadott lövése éppen elkerülte a kaput. A vendégek részéről még Ninkovic veszélyeztettt a 39. percben, de Lloris tudta hárítani a középre érkező löketet. A hazaiak türelmesen járatták a labdát és keresték a jó helyzeteket. Lamela próbálkozott átlövéssel és szabadrúgással, de neki sem jött össze gól, ahogy másnak sem, így maradt a 0:0. A második félidő elejét megnyomta a Tottenham és ennek köszönhetően a 49. percben Stambouli révén meg is szerezték a vezetést. Soldado lövése a kapufáról középre pattant vissza és a második hullámban érkező franciának csupán az üres kapuba kellett rúgnia a labdát. A hátrány tudatában sem tudtak nagyobb erőket mozgósítani a vendégek, a Tottenham pedig őrizte az előnyét. Sőt, még Soldado révén az 56. percben meg is duplázhatták volna előnyüket, ha a tizenhatoson belül jobban helyezi lövését és nem a kapu közepét vette volna célba. A játékrész további része a hazaiaké volt és több nagy ziccert is kihagytak, ami majdnem megbosszulta magát. Volkov emelkedett kiválóan a beadásra és a 85. perces fejesével kerültek közel az egyenlítéshez, de Lloris bravúrral hárított. A végére Lamela hagyott ki két ziccert, így az eredmény maradt az 1:0-s hazai siker.


Benjamin Stambouli Goal – Tottenham Hotspur 1… by latestgoalsforyou/

Tabella:
1. Tottenham Hotspur FC – 11 pont
2. Besiktas JK – 9 pont

3. Asteras Tripoli FC – 5 pont
4. FK Partizan – 1 pont

“D” csoport

FC Astra Giurgiu – GNK Dinamo Zagreb 1:0 (0:0)
G: Bukari (50.)

Ezen a találkozón két nem túlságosan motivált csapat lépett pályára, hisz egyiküknek sem maradt esélye a továbbjutásra. A mérkőzés elején a vendégek voltak aktívabbak és már a 2. percben Soudani fejesénél helyzet is kialakult. Ezután komolyabb lehetőség nem alakult ki, mert a sok volt a pontatlanság és nem jutottak el a labdák a megfelelő emberhez. A hazaiak a 15. percben jelentkeztek be Bukari révén, akinek a lövése a kapufát is érintve hagyta el a játékteret. Ezután a 21. percben egy újabb Soudani fejesnél kellet nagyot védenie a hazaiak hálóőrének és, hogy mozgásban is maradjon arról Henriquez lövése gondoskodott a 24. percben. A félidő közepétől elfogyott az ötlet és az a kis lendület is, ami eddig volt, így 0:0-val vonulhattak szünetre. A hazaiak az egész találkozó alatt két alkalommal találták el a kaput és az egyikből gól is született az 50. percben, amikor Bukari kiválóan érkezett Seto jobb oldali beadására és csukafejes mozdulattal a kapu közepébe bólintotta a labdát. A második félidő a gól után nem tartogatott több meglepetést vagy komolyabb helyzetet. Az Astra visszaállt védekezni és a Dinamo támadott, de teljesen erőtlenek voltak a kísérleteik és egyedül a 80. percben lett volna lehetőségük egyenlíteni, de Cop tizenhatosról leadott lövése is mellé szállt. A végeredmény így maradt 1:0.


Astra Giurgiu – Dinamo Zagabria (1-0) – Full… by musicandother2014/

Celtic FC – FC Red Bull Salzburg 1:3 (1:2)
G: Johansen (30.) ill. Alan (8.; 13.), Keita (92.)

E mérkőzés tétje a csoportelsőség volt, hisz ha a Celtic nyerni tudott volna, akkor maradt volna még esélye az első helyre. A Salzburg győzelme esetén pedig már a lefújás után csoportelsőként tovább is jut. A találkozót ennek szellemében kezdték el a csapatok és már a 8. percben vezetést szereztek a vendégek Alan révén, aki egy felpattanó labdára csapott le és 6 méterről nem hibázott. 5 perc múlva ismét zörgött a háló és megint csak Alan volt a gólszerző a 13. percben. Egy jobboldali szögletet Ramalho megcsúsztatott a röviden és a középen érkező csatár akrobatikus mozdulattal tessékelte a labdát a gólvonalon túlra. A Celtic próbálta rendezni sorait és elkerülni azt, hogy 5 percenként gólt kapjanak. Ez olyan jól sikerült nekik, hogy a 30. percben Johansen révén szépítettek is. Izaguierre elfutott a bal oldalvonal mellett és a remekül ívelt középre, amire Johansen pont jó ütemben érkezett meg és kapásból pörgetett a rövid alsó sarokba – Gulácsi tehetetlen volt -. Izgalmas első félidőt zárhattak a csapatok. Amilyen izgalmas és helyzetekben bővelkedő volt az első játékrész, olyan unalmas és érdektelenné vált a második etap. Helyzetecskék alakultak ki, de komoly ziccerrel már nem jelentkeztek a csapatok, talán Griffiths fejesénél kellett nagyot védenie Gulácsinak a 77. percben. Ezen kívül, ami szót érdemel, az Keita gólja a ráadás perceiben. A csereként beálló Sabitzer tört a kapura a jobb oldalon és közeli lövését csak középre tudta kirúgni a hazaiak kapusa és ezt a kipattanót fejelte be a hosszúba guienai játékos. Ezzel a góllal alakult ki az 1:3-as vendég siker.


CELTIC 1-3 SALZBURG by jackeddine/


Tabella:
1. FC Red Bull Salzburg – 13 pont
2. Celtic FC – 8 pont
3. FC Astra Giurgiu – 4 pont
4. GNK Dinamo Zagreb – 3 pont

Acsádi Gergő