Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Akik hiányozni fognak a BL-ből

A Bajnokok Ligája 5. fordulójának szerdai játéknapját több alapembernek is ki kell hagynia sérülés miatt. Lássuk a hiányzók neveit!

Buffonékra a továbbjutás szempontjából fontos meccs vár szerda este (forrás: zimbio.com)

Az A-tól a D-csoportig kvartettenként 2-2 mérkőzést rendeznek szerdán Európa legnagyobb jelentőséggel bíró kupasorozatában.
Az A-csoportban a Juve a Malmö otthonába látogat, az Olympiakosz pedig az Atlécio vendégeként lép fel Madridban. Az első csoportban nagy szüksége van minden csapatnak a 3 pontra, ezért is okozhat nagyobb gondot ennek a 4 klubnak a hiányzók kiléte, mint azoknak a kluboknak, amelyek már biztosan továbbjutottak a kieséses szakaszba.
A Juventus mestere, Massimo Allegri Andrea BarzagliraLuca Marronera, valamint Martin Cacaresre sem számíthat. Nagy valószínűséggel az olasz klub részéről alábbi játékosok sem léphetnek pályára majd Svédországban: Patrice Evra, Angelo Ogbonna és Kwadwo Asamoah.
A svéd bajnokcsapatnál egy igazi kulcsember nagyon hiányozhat majd a hazaiaknak, hiszen az eddigi BL meccsek alatt (selejtezőkkel együtt) 6 gólt szerző Markus Rosenberg biztosan nem léphet pályára. Rajta kívül Erik Johansson, Agon Mehmeti, Robin Olsen és Anton Tinnerholm sem játszhat sérülés miatt.
A csoport másik két klubjának egyikének egyáltalán, és a másiknak sincsenek túlzottan nagy gondjai – az Atlético Madrid a brazil Miranda nélkül játszik szerdán este.

Képes lesz jól szerepelni a több fontos játékost is nélkülöző FC Basel a már biztos továbbjutó Real ellen? (forrás: fussballbilder.net)

A címvédő Real Madrid már biztosan továbbjutott, így Ancelotti bátran pihentetheti a nagyágyúkat. Viszont két játékosra biztosan nem számíthat: a horvát Luka Modric és spanyol Asier Illarramendi nem állhat az olasz szakvezető rendelkezésére. A Királyi Gárda Bázelben lép majd pályára, és a hazaiak edzőjének, Paulo Sousának alapembereket kell nélkülöznie, hiszen ők a sérültjei a svájci Baselnek: Marco Streller, Ivan Ivanov, Taulant Xhaka, Giovanni Sio és Walter Samuel.

Bulgáriában szakítaná meg rossz sorozatát a Liverpool (forrás: fm-base.co.uk)

A B-csoport másik találkozóján a Ludogorets fogadja a rossz formában lévő Liverpoolt. A vendégek helyzetét a hiányzók névsora sem könnyíti. Az angol klub színeiben Bulgáriában biztosan nem léphet pályára Daniel Sturridge és Mario Balotelli, rajtuk kívül pedig Suso, valamint John Flanagan küzd sérüléssel. De még az alábbi játékosok szerepeltetése is kérdéses lehet vendég oldalon: José Enrique, Jordan Henderson, Mamadou Sakho.

A Leverkusen hazai környezetben biztosíthatja be a csoportban az első helyét (forrás: uefa.com)

A C-csoportban a Bayer Leverkusen az AS Monacót látja vendégül a BayArénában. A német csapatnak Stefan Reinartot és Kyriakos Papadopoulost kell nélkülöznie, a francia klub színeiben pedig Dimitar Berbatov, Borja Lopez és Lavin Kurzawa nem léphet pályára Leverkusenben.
A lisszaboni Benfica a szentpétervári Zenit otthonában vendégszerepel majd. A portugálok vélhetően rájuk nem számíthatnak Oroszországban: Eliseu, Silvio, Olha John. A hazaiaknál csak Aleksandr Kerzhakov játékba vonása kérdőjelezhető meg.

Jürgen Klopp feje fájhat a dortmundi sérüléshullám miatt (forrrás: zimbio.com)

Kiemelkedően teljesít a BL D-csoportjában a Borussia Dortmund, nem úgy, mint hazája bajnokságában. A már biztosan továbbjutó BVB-nél sorra dőlnek ki a játékosok. Legutóbb Marco Reus sérült meg a Paderborn elleni bajnokin, de rajta kívül további meghatározó játékosokkal nem számolhat Jürgen Klopp. Biztosan nem játszhat az Arsenal ellen még a fentebb említett német labdarúgón kívül Sven Bender, Mats Hummels, Jakub Blaszczykowski, Sokratis Papastathopoulos, valamint Nuri Sahin sem. A Londonbanpályára lépő Arsenal is bővelkedik sérültekben, ráadásul az Ágyúsoknál is az elmúlt bajnokit követően emelkedett a nem bevethető játékosok száma. Arséne Wenger rájuk semmiképpen sem számíthat az Emiratesben: Jack Wilshere, Wojciech Szczesny, David Ospina, Laurent Koscielny, Abou Diaby, Mathieu Debuchy, Mesut Özil. Látható tehát, hogy mindkét oldalon veretes a névsor, ami a gyengélkedőket illeti.
Ugyanakkor a négyes másik összecsapása résztvevőinek sem felhőtlen az életük. A török Galatasaray Belgiumba látogat, méghozzá az ország fővárosába, hogy az Anderlecht csapatával mérkőzzenek meg. A Galatát az este folyamán Blerim Dzemaili és Hakan Balta nem tudja majd erősíteni. A brüsszelieknél is két játékos nem léphet pályára: Matias Suarez és Bram Nuytick. Ezen a meccsen mindkét együttes a kiesés ellen és az Európa Ligás hely megszerzéséért fog küzdeni.

Nagy Dávid