Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bajnokok Ligája: Íme a góllövőlista aktuális állása

Túl vagyunk a Bajnokok Ligája idei kiírásának 5. fordulóján, a csoportmérkőzésekből immáron csak egy felvonás van vissza. Ennek megfelelően a góllövőlista élmezőnye is alakul, nézzük, hogyan fest a lista, milyen változások történtek a héten.

Kép Forrása: capitalfm.co.ke

A lista élén továbbra is a BATE elleni oda-visszavágós párharc során remeklő Luiz Adriano áll kilenc találattal. Csapata a Shakhtar Donetsk ezúttal kikapott és gólt sem szerzett a Bilbao ellenében, így a brazil gólzsák nem tudta növelni találatainak számát. Legközelebb a Porto ellenében teheti meg egy tét nélküli mérkőzésen, ugyanis a csoportelsősség immáron eldőlt és az is biztos, hogy a Shakhtar továbbjut másodikként. Ez egyben azt is jelenti, hogy Adriano számára két mérkőzés biztosított a kieséses szakaszban, tehát találatai számát még három találkozón növelheti.

A lista második helyére Lionel Messi lépett, az utóbbi időben sokat kritizált argentin klasszis úgy fest formába lendül, a hétvégi bajnoki tripla után ezúttal az APOEL kapujába helyezett el mesterhármast és ezzel immáron hét gólos, Adriano nyomába eredt. Az utolsó fordulóban a PSG elleni csoportesősségről döntő mérkőzésen növelheti találatai számát.

Kép Forrása: theworldgame.sbs.com.au

Hemzseg a lista az öt gólos játékosoktól, többen jól belehúztak ezen a héten a gólgyártásba. Agüero a City kiválósága a Bayern München ellen jegyzett mesterhármast, a csapat továbbjutása azonban az utolsó fordulóban dől el Romában. Ezáltal az ő folytatása még nem biztosított a versenyben, csak egy mérkőzés erejéig. A Real Madrid francia gólfelelőse Benzema ezúttal nem talált be, viszont csapata biztos csoportelső, így három meccs még vár rá az idei sorozatban mindenképpen. Legközelebb a Ludogorets lesz a királyiak ellenfele. Cavani egyre jobb formában, a bajnoki találatok mellett, immáron a BL-ben is ötöt számlál. Ezúttal az Ajax kapuját vette be kétszer, csapata továbbjutása biztosított, két hét múlva pedig a Barcelona ellenében jön a folytatás. Mandzukic csakúgy mint Agüero mesterhármast jegyzett, a horvát klasszis az Olympiakos híveit szomorította. A Matracosok biztos csoportelsők, három mérkőzés tehát biztosítva a továbbiakra nézve, legközelebb a Juve lesz az ellenfél. Az öt gólosok sorát Jackson Martinez zárja, a Porto kiválósága gyönyörű gólt akasztott a BATE kapujába.

Kép Forrása: goal.com

Végezetül pedig a négy gólosok sora. Brahimi őrzi négy találatát, míg Nani a Maribor ellen tudott eredményes lenni, csapata pedig az utolsó körben a Chelsea otthonában harcolhatja ki a továbbjutást. A tavalyi gólkirály Cristiano Ronaldo a Basel kapujába passzolt közelről, ezzel jegyezve idei negyedik találatát, az élmezőnyhöz való zárkózást két hét múlva a Ludogorets ellenében teheti meg.

Íme a góllövőlista élmezőnye 5 forduló után:
1. Luiz Adriano (Shakhtar Donetsk) 9 gól
2. Messi (Barcelona) 7 gól
3. Agüero (Manchester City) 5 gól
3. Benzema (Real Madrid) 5 gól
3. Cavani (PSG) 5 gól
3. Mandzukic (Atletico Madrid)
3. Jackson Martinez (Porto) 5 gól
8. Brahimi (Porto) 4 gól
8. Nani (Sporting) 4 gól
8. Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 4 gól

KATT és nézd meg a Bajnokok Ligája góllövőlistájának állását!

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Őszi Ádám