Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Agüero kivégezte a tíz emberrel játszó Bayernt – videóval

A Bayern München ugyan gól és emberhátrányba is került, de nagyon sokáig így is vezetni tudott a Manchester City ellen, az angolok azonban végül Xabi Alonso és Jerome Boateng hibáját kihasználva Sergio Agüero vezetésével győzni tudtak, így még életben maradt továbbjutási reményük is.

Kép forrása: uefa.com

Manchester City – Bayern München: 3-2 (1-2)
Manchester, Etihad Stadion. Vezette: Pavel Královec (cseh).
Manchester City: Hart – Sagna (Zabaleta 68.), Kompany, Mangala, Clichy – J. Navas, Fernando, Lampard, Milner (Jovetic 66.), Nasri – Agüero (Demichelis 90+4.). Vezetőedző: Manuel Pellegrini.
Bayern: Neuer – Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat – Höjbjerg, X. Alonso, Rode (Dante 25.) – Robben, Lewandowski (Shaqiri 84.), Ribéry (Schweinsteiger 81.). Vezetőedző: Pep Guardiola.
Gólszerzők: Agüero (21., 85., 90+1. – az elsőt büntetőből) ill. X. Alonso (40.), Lewandowski (45.)
Sárga lap: Clichy (60.), Zabaleta (89.), Agüero (90+2.) ill. Neuer (78.)
Kiállítva: Benatia (20.)

A találkozó a tartalékos bajorok számára indult jobban, Arjen Robben beemelt labdájával Sebastian Rode tört kapura, de Joe Hart még időben eszmélt, és bevetődve hárítani tudott. A 20. percben aztán a vendégek hatalmas előnyt adtak a győzelmi kényszer alatt játszó angoloknak, Mehdi Benatia vágta fel utolsó emberként Sergio Agüerót, a marokkói bekk így mehetett zuhanyozni, míg az argentin támadó kegyetlenül bevágta a megítélt tizenegyest, 1-0.

Pep Guardiola gyorsan reagált is, Rode helyét Dante vette át, majd a brazil bekk két kemény megmozdulással gyorsan észre is vetette magát. A félidő hajrájára fordulva aztán már a játéké volt a főszerep, a 33. születésnapját ünneplő Xabi Alonso egalizált, a rutinos spanyol szabadrúgásból lőtte ki a bal alsó sarkot, 1-1. A legvégén pedig jött még az igazi hidegzuhany is a hazaiaknak, egy jobbról belőtt labda után már a németeknél volt az előny, Robert Lewandowski bólintott a hálóba, 1-2.

A fordulást követően kissé elkezdett iparkodni a City is, előbb Jesus Navas löketét tolta szögletre Manuel Neuer, majd James Milner tekert kevéssel mellé. Időnként a Bayern is mutatott azért valamit, egy tetszetős akció végén Robben tesztelte is Hartot, aki ezúttal megfelelt a vizsgán. A 70. percben végül Frank Lampard unta meg a passzolgatást, és megeresztett egy távoli bombát, de Neuer újfent a helyén volt.

Az utolsó negyed órára a bajorok felhúzták a teljes védőfalat, az angolok pedig hiába próbáltak, nem tudtak áttörni rajta, de végül némi segítséggel sikerült nekik. Xabi Alonso adott ajándéklabdát Agüeronak, aki nem is hibázott, és a bal kapufa segítségével a hálóba lőtt, 2-2.

A legvégén pedig mennybe mentek az angolok, Jerome Boateng hibázott hatalmasat, Agüero pedig újfent ott volt, és ismét beköszönt, 3-2.

Az E csoport állása:
1. Bayern München 12 pont (13-4)
2. Manchester City 5 pont (7-8)
3. AS Roma 5 pont (8-12)
4. CSKA Moszkva 5 pont (6-10)

R@mbo