Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Gólparádé Lisszabonban; a Chelsea botlott Mariborban – videóval!

A Bajnokok Ligája G csoportjában is folytatódtak a küzdelmek, és igazán remek mérkőzéseket láthatott a közönség. A Chelsea, a szlovén Maribornál vendégszerepelt, míg a Sporting hazai pályán akarta feltartóztatni a Schalkét.

Kép forrása: yahoo.com
Ismét nagyot harcoltak a csapatok

NK Maribor – Chelsea 1-1 (0-0)
Maribor, Ljudski vrt. 20.000 néző. Vezette : Daniele Orsato.
NK Maribor: Handanovic – Stojanovic, Rajcevic, Arghus, Viler – Ibraimi (Bohar 90.), Mertelj, Filipovic, Sallalich (N’Diaye 90+2.) – Zahovic (Mendy 73.), Tavares.
Chelsea: Cech – Ivanovic, Zouma, Terry, Luiz Filipe (Ramires 56.) – Fábregas, Matic, Willian (Oscar 46.), Schürrle (D. Costa 46.), Hazard – Drogba.
Gólszerzők: Ibraimi (50.) ill. Matic (73.)
Sárga lap: Filipovic (36.), Stojanovic (53.), Viler (85.) ill. Luiz Filipe (24.)

A két héttel ezelőttihez képest minden megváltozott, egy alaposan felkészült csapat fogadta neves ellenfelét, és harcolt a végsőkig, minden erejét beleadva. Nyoma sem volt a 6-0-s Chelsea-győzelem mámorának, vagy túlzott önbizalmának, amire a mérkőzés előtt José Mourinho, a kékek menedzsere is felhívta a figyelmet. A Chelsea jól kezdte a mérkőzést, azonnal veszélyes akciókkal próbálkoztak a londoniak, de ezek rendre elhaltak a védőkön, és nem sikerült megszerezniük a vezetést. Az első félidő nem hozott látványos, és izgalmas játékot, kevés esemény történt, de a fordulás után gyorsan változott a helyzet. Alig telt el öt perc, és a Maribor támadója, fantasztikusan csavarta a labdát a hálóba, Petr Cech, tehetetlen volt. A vendégek fokozták a nyomást, és percenként vezettek támadásokat, de ez a nap nem Hazardéké volt. Minden komoly helyzetüket kihagyták, Handanovic kapus pedig ihletett formában védett ezen az estén. Ám Matic fejesét ő sem háríthatta, így kiegyenlített a  vendégcsapat. Pár perccel később Hazard buktatásáért maga a sértett végezhetett el büntetőt, de a belga klasszis olyan gyengén rúgta a tizenegyest, hogy az a szlovén kapusnak nem okozott gondot, így maradt az 1-1, ami mindkét fél számára megfelelő eredmény.

Sporting CP – Schalke 04 4-2 (1-1)
Lisszabon, Estadio José Alvalade, 49.943 néző. Vezette: Paolo Tagliavento.
Sporting CP: Rui Patricio – Cedric, Sarr, Oliveira, Nascimento – Carvalho, Nani (Capel 89.), Silva, Mario (Rosell 82.), Mane (Carrillo 68.) – Slimani.
Schalke 04: Fahrmann – Fuchs (Kirchhoff 78.), Neustadter, Höwedes, Uchida – Aogo, Höger, Choupo-Moting, Meyer (Boateng 65.), Obasi (Sam 69.) – Huntelaar.
Gólszerzők: Sarr (26.), Jefferson (52.), Nani (78.), Slimani (90+1.) ill. Slimani – öngól (17.), Aogo (88.)
Sárga lap: Sarr (16.), Jefferson (52.), Nani (72.), Slimani (90 +2.) ill. Huntelaar (14.), Fuchs (18.)

A csoportkör harmadik fordulójában igazi gólpárbajt hozott a két csapat meccse, és nem volt ez másként most sem. Azonnal egymásnak estek a felek, és fél óra elteltével már 1-1 állt az eredményjelzőn. Majd mintegy varázsütésre, olyan magas okozatba kapcsolt a Sporting, amit már nem tudott lekövetni a Schalke, és a második félidőben fokozatosan roppantották össze ellenfelüket. Bár a Schalke felállt, és nem adta fel, de ezen az estén nem tudott egyenrangú ellenfele lenni a portugál csapatnak. A szünet után gyorsan megszerezte a vezetést a Sporting, és már ki sem adta a kezéből. Mire a németek feleszméltek, már két gól volt a hátrányuk, amit a fegyelmezetten, és szinte tökéletesen játszó hazaiak megtartottak a mérkőzés végéig. Amikor Aogo gólja után kezdett volna megint forróvá válni a talaj, a Sportingnak akkor is volt válasza, és végül magabiztosan 4-2-re megnyerte a nap mérkőzését.


Maribor vs Chelsea (1-1) Full Highlights 05/11… by rubin7190

All Goals – Sporting 4-2 Schalke – 05-11-2014 by Super-By
Demmel László