Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Messi mesterhármas, a PSG klasszisai villantak – videóval

A PSG nagy nehezen, de legyűrte az Ajaxot, ráadásul mindkét sztárcsatáruk betalált, míg a Barcelona könnyedén győzte le ciprusi ellenfelét.

Paris Saint-Germain – Ajax: 3-1
G: Cavani (33., 83.), Ibrahimovic (79.) ill. Klaassen (67.)
PSG: Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, Luiz, Maxwell – Matuidi, Rabiot (Chantome 75.), Pastore – Lavezzi (Mpura 68.), Ibrahimovic (Digne 86.), Cavani
Ajax: Cillessen – Van Rhijn, Van der Hoorn, Denswil, Boilesen (Viergever 10.)- Klaassen, Serero (Serero 69.), Andersen – Schöne, Kishna – Milik
Sárga: Ibrahimovic (38.) ill. Klaassen (18.)

Az első említésre méltó eset sajnálatos módon egy sérülés volt. Van der Wiel becsúszásával először kétségtelenül a labdát találta el, de utána Boilesen lábát is, aki nem tudta folytatni a mérkőzést. A meccs első negyed órájában kiegyenlített játék folyt, helyzet nem igazán alakult ki egyik kapu előtt sem, csak Mautidi és Ibrahimovic próbálkozott lövéssel, de egyik sem volt különösebben jó. A 24. minutumban aztán könnyen megszerezhette volna a vezetést a PSG. Ibrahimovic ugratta ki Lavezzit, aki egyedül tört a kapura, azonban Cillessen óriási bravúrral védeni tudott. Végül sikerült megszerezniük a vezetést a hazaiaknak egy csodálatos támadás végén. Pastore megelőzte az emberét, Rabiot egyből továbbtette Ibrahimovicnak, aki kapsából tovább pörgette a labdát Lavezzinek. Az argentin Cillessennel állt szemben ismételten, de most inkább lepasszolta a mellette teljesen tisztán érkező Cavaninak, akinek már csak annyi volt a dolga, hogy az üres kapuba passzolja a labdát.
A második félidő csendesen csordogált, többnyire mezőnyben folyt a játék, azonban a hollandok kissé feljavultak. Ez különösen Kishnára volt igaz, akinek a beadására a 67. percben tökéletesen érkezett Klassen és egalizált. A 74. percben Van Rhijn kísérletezett, viszont nem talált kaput. Az amszterdamiak elhitték, hogy akár meg is nyerhetik a meccset, a 78. percben Schöne küldött egy veszélyes szabadrúgást kapura, azonban a labda fölé szállt. Ezután jött számukra a fekete leves. Pastore tett egy remek labdát Ibrahimovic mellére, aki (lesgyanús szituációban) átvette a labdát, majd egy pattanás után bevágta a hosszúba. A 82. percben a svéd klasszis megszerezhette volna második gólját, de csúnyán mellé lőtt. Nem úgy Cavani, aki lecsapott egy borzasztóan hazatett labdára, elvitte Cillessen mellett és eldöntötte a párharcot. A 89. percben megszerezhette volna mesterhármasát az uruguayi, de mellé fejelt Lucas Moura beadását követően.

APOEL Nicosia – Barcelona: 0-4
G: Suárez (27.), Messi (38., 58, 87.)
APOEL: Pardo – Guilherme, Carlao, Antoniades, Sergio – Gomes, Vinicius (Djebbour 74.), Morais, Aloneftis (Efrem 46.)- Sheridan, Manduca (De Vincenti 63.)
Barca: ter Stegen – Alves, Bartra, Piqué, Alba (Adriano 62.) – Rakitic (Xavi 62.), Rafinha, Mascherano – Pedro, Suárez (Busquets 77.), Messi
Sárga: Carlao (31.), Giulherme (54.) ill. Alves (33.), Rafinha (35.)
Kiállítva: Giulherme (84.) ill. Rafinha (70.)

Egy ideig kereste a fogást ellenfelén a Barcelona, aztán az első veszélyes lövést Suárez lőtte kapura a tizenhatoson belülről, azonban Pardo kapus viszonylag könnyedén hárítani tudott. A 23. percben Alba veszélyeztetett, lövése mindössze centikkel szállt el a felsőléc felett. 4 perccel később aztán Suárez megszerezte első gólját a Barcelona színeiben, pontos lapos lövését a hazaiak kapusa nem tudta védeni. A 38. percben aztán növelték előnyüket a katalánok, Rafinha lövésébe tette bele a lábát Messi, így a labda a kapuba vágódott. 2 perccel a félidő vége előtt Suárez és Messi összjátéka után az uruguayi lőhetett, azonban ha nem is sokkal, de célt tévesztett.
A második félidőben sem álltak le a vendégek Messi labdáját Pedró küldte nem sokkal a kapu mellé. Az 58. percben aztán Dani Alves megtalálta Messit a tizenhatoson belül, aki könyörtelen volt. A 66. percben a cipsuriak akár szépíthettek is volna, a csereként beállt De Vincenti lövését hárította bravúrral ter Stegen. A 70. percben Rafinha begyűjtötte második sárgáját, így mehetett zuhanyozni. A 73. minutumban Suárez került helyzetbe, de Pardo védeni tudott. A 84. percben aztán a hazaiak is tíz emberre fogyatkoztak, Guilherme rosszul lépett oda, ami miatt ő is megkapta második sárgáját. A 87. percben Messi megszerezte mesterhármasát, Pedro labdáját passzolta az üres kapuba.

Tabella:
1.) Paris Saint-Germain 13 pont
2.) Barcelona 12
3.) Ajax 2
4.) APOEL 1

Tereh Balázs