Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Totti villanása végül csak egy pontot ért – videóval

Az AS Roma kapitánya, Francesko Totti a CSKA Moszkva ellen is megmutatta, magas szinten űzi a sportágat. A 38 éves legenda ezúttal szabadrúgásból vette be a kaput, sokáig úgy nézett ki, ez elég is lesz együttesének, azonban a hosszabbításban végül Vasili Berezutski egyenlíteni tudott.

Kép forrása: Twitter/AS Roma

CSKA Moszkva – AS Roma: 1-1 (0-1)
Khimki, Khimki Aréna. Vezette: Felix Brych (német).
CSKA: Akinfeev – Fernandes, V. Berezutski, Ignashevich, Shchennikov – Natcho – Cauna (Milanov 64.), Dzagoev, Musa (Tosic 81.), Eremenko – Doumbia. Vezetőedző: Leonid Slutski.
Roma: De Sanctis – Florenzi, Manolas, Astori, Holebas – Keita, De Rossi, Nainggolan (Strootman 83.) – Ljajic (Pjanic 87.), Totti, Gervinho (Iturbe 77.). Vezetőedző: Rudi Garcia.
Gólszerzők: V. Berezutski (90+3.) ill. Totti (43.)
Sárga lap: Dzagoev (38.), V. Berezutski (42.), Shchennikov (85.)

A találkozót a hazaiak kezdték jobban, előbb Georgi Shchennikov löketét védte Morgan De Sanctis, majd Seydou Doumbia elől mentettek nagyot az olasz védők. A játékrész derekához közeledve ismét az oroszok veszélyeztettek, ezúttal Alan Dzagoev lépett ki, de a vendégek szerencséjére nem tudott a labdával találkozni a középpályás. Fél órát kellett várni a Roma első komolyabb megmozdulására, ekkor Igor Akinfeev tisztázott a kilépni igyekvő Adem Ljajic elől.

A hajrára fordulva aztán Ahmed Musa köszönhetett volna be, de nem tudott kifogni De Sanctis eszén a nigériai támadó. A 43. percben Francesko Totti is megcsillogtatta kvalitásait, ráadásul első komolyabb megmozdulásából rögtön be is köszönt a kapitány, aki 17 méterről, szabadrúgásból lőtte ki a jobb felső sarkot, 0-1.

A fordulás után fentebb kapcsolt a CSKA, egy órához közeledve azonban ennek ellenére a rómaiak duplázhatták volna meg előnyüket, Radja Nainggolan ziccerbe is játszotta magát, csak a célzással volt végül baja a belga középpályásnak. Az oroszok a továbbiakban is próbálkoztak becsülettel, de sem Musa, sem pedig Dzagoev nem tudott komolyabb gondot okozni, ellenben a túloldalt Ljajic majdnem bevette a kaput, Akinfeev azonban spárgázva valahogy még védeni tudott.

A legvégén még tovább fokozódott a nyomás, a rómaiak védelme pedig ezt már nem bírta el, a 93. percben Vasili Berezutski beadása szállt el mindenki előtt, és kötött ki végül a hosszú sarokban, 1-1.

Az E csoport állása:
1. Bayern München 12 pont (11-1)*
2. AS Roma 5 pont (8-12)
3. CSKA Moszkva 5 pont (6-10)
4. Manchester City 2 pont (4-6)*
(A Bayern München és a Manchester City még csak négy találkozót játszott.)


R@mbo