Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Továbbjutott a Real, kiütéssel nyert a Basel – videóval

A Real Madrid másodjára is lelépte a Liverpoolt, egyetlen probléma csak az lehetett, hogy Ronaldo nem tudta megdönteni Raúl rekordját. Ezzel egyidőben a Basel gálázott, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.

Forrás: facebook.com

Real Madrid – Liverpool: 1-0
G: Benzema (27.)
Real: Casillas – Arbeloa (Nacho 83.), Ramos, Varane, Marcelo – James (Bale 62.), Kroos, Modric, Isco – Ronaldo, Benzema (Hernández 87.)
Liverpool: Mignolet – Manquillo, Touré, Skrtel, Moreno – Allen, Leiva (Gerrard 69.) – Lallana, Can (Coutinho 75.), Markovic (Sterling 69.) – Borini

A 4. percben egy szépen megkomponált Real támadás után James Rodriguez lőhetett, Mignolet azonban nagy bravúrt bemutatva védett. A 10. percben megint a belga kapus képességeinek legjavára volt szükség, ezúttal Ronaldot akadályozta meg a gólszerzésben. Ronaldo éles szögből leadott lövését még védte a vendég kapus, de a 27. percben már ő is tehetetlen volt. A bal oldalon remekül építette fel támadását a hazai csapat, aminek a végén Marcelo tökéletes centerezését Benzema becsúszva a kapuba juttatta. 10 perccel a félidő vége előtt Ronaldo bombázott legalább 30 méterről, viszont Mignolet megint kitett magáért. 1 perccel később Varane varázslatos labdát tett Benzema mellére, a francia átvette, de az utolsó pillanatban Kolo Touré odaért, és menteni tudott. A belga hálóőr nem unatkozott, pár perccel később Marcelo kapáslövésénél kellett közbeavatkoznia.
A második félidőben minden ott folytatódott, ahol abbamaradt. A 49. percben Mignolet ismételten megakadályozta Ronaldot Raúl rekordjának megdöntésében. A Liverpool első lövése az 56. percben érkezett, Allen lövését simán fogta Casillas. Úgy látszik ez a kísérlet erőt adott az angoloknak, Lallana is próbálkozott nem sokkal később. A Madrid visszavett a tempóból, de így is volt helyzetük, Marcelo beadását Benzema ezúttal nem tudta a kapuba pofozni. A brazil balhátvéd ismételten remekül száguldott el a 71. percben, csak Bale a keresztlécet találta el. A 85. percben megint a wales-i volt főszerepben, szabadrúgását kellett Mignoletnak hárítania.
A Real Madrid a második félidőben visszavett a tempóból, ezzel egyidejűleg a Liverpool játéka feljavult, de így sem fenyegette komoly veszély a Real győzelmét, akik ezzel biztodították továbbjutásukat. A Liverpoolra még két nagyon nehéz meccs vár, ha tovább akar jutni.


Karim Benzema Goal – Real Madrid vs Liverpool… by deportes7

Basel – Ludogorec Razgrad: 4-0
G: Embolo (34.), González (41.), Gashi (59.), Suchy (65.)
Basel: Vaclik – Safari, Schär, Suchy, Xhaka – González (Callá 69.), Zuffi, Gashi (Delgado 74.), Frei (Díaz 81.), El-Nenny – Embolo
Ludogorec: Sztojanov – Caicara, Angulo, Moti, Terzijev – Alekszandrov, Espinho (Anicet 64.) – Djakov, Abalo, Marcelinho – Bezjak (Younes 46.)

A svájciak mindenképp szerettek volna visszavágni a Ludogorecnek a Bulgáriában elszenvedett vereségért, ennek fényében is kezdték a meccset. Derlis González már a második percben veszélyeztetett, de Sztojanov védett. Jött a Basel, azonban nem tudták feltörni a bolgár védelmet, sőt Abalo révén a vendégek előtt is adódott lehetőség. A vezetést végül a 34. percben sikerült megszerezni Paulo Sousa csapatának, Fabian Frei passzát Embolo váltotta gólra. Frei folytatta remeklését és kiosztott egy újabb asszisztot, ezúttal a már korábban is jól játszó González fejezte góllal a helyzetet.
A Basel a második félidőben tovább támadott, és sikerült is növelni az előnyt Skhelzen Gashi révén az 59. percben, a svájciak játékosa az ötösön belülről lőtt az alsó sarokba. 6 perccel később a szögletnél előrehúzódó cseh középhátvéd, Marek Suchy a léc alá bombázott, és ezzel már kiütésessé tette a győzelmet. Gashi sokat próbálkozott a második félidőben, látszott, hogy nagyon él.
A Ludogorec a második félidőben már annyi ellenállást sem tudott tanúsítani, mint az elsőben, így a svájciak győzelme teljesen megérdemelt. Nagyot léptek a továbbjutás felé.

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Tereh Balázs