Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Győzelmével megelőzte a Hamburg a Dortmundot

Németországban folytatódott a 12.játéknap, vasárnap két találkozót rendeztek meg. A délutáni összecsapást két alsóházi együttes játszotta, azaz a Hamburg a Werdert fogadta.

kicker.de

Évekkel ez előtt még elképzelhetetlen lett volna, hogy a 16.-ik és a 17.-ik találkozzon egymással az északi rangadón, idén viszont se a Hamburg, se a Werder nincs formában, így ez a helyzet. Az első félidőben a hazaiak birtokolták többet a labdát, az első helyzetet is a Hamburg dolgozta ki, egy lapos lövést fogott ki Wolf kapus. Egy szűk fél óra után a Werder is az ellenfele kapuja elé került, de az osztrák válogatott Junuzovic löketét Drobny bravúrosan hárította.

A fordulás után nem változott sokat a játék képe. Nem igazán sikerült egyik csapatnak sem kreatív támadásokat vezetnie. Müller próbálkozott egy szöglet után közelről, de ezúttal sem zörrent a háló. A hajrában a Werder előtt is adódott egy helyzet, a szélső védő Garcia fejesét azonban Drobny ismételten a helyén volt. Pár perc múlva Gálvez is előtt egy lepattanót, centikkel ment a kapu mellé. A végén végül a Hamburg szerzett vezetést, és ezzel három pontot is: a Werder védői nem tudták kivágni a labdát a büntetőterületről, ezt Rudnevs vágta be. A végén a teljesen kinyíló Werder ellen simán kontrázott a HSV, de így is valami nagyon szerencsés góllal biztosította sikerét a hazai csapat.

Bundesliga 12.forduló, vasárnap:

Hamburger SV – SV Werder Bremen: 2-0
Gólszerző: Rudnevs 84. Arslan 90.

Galeß