Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Két gólos előnyt adott el a Dortmund; simán nyert a Leverkusen

A Bundesliga 12. fordulója izgalmas meccseket hozott. Pályára lépett szombat délután többek között az élmezőnybeli Leverkusen is, a Dortmund az újonchoz látogatott.

Itt még örült a Dortmund – kicker. de

A nagy célokkal és remek játékkal bíró Bayer 04 Leverkusen ebben a körben a Hannover vendége volt. Roger Schmidt csapata ez első félidőben nem találta a fogást igazán, ez a fordulás után megváltozott. Kießling egy perccel a második félidő kezdete után máris megszerezte a vezetést, majd a koreai Son tovább növelte csapata előnyét. Erre azonban a török Gülselam révén gyors válasz érkezett a hazaiaktól, de a német válogatott Bellarabi belőtte a Leverkusen harmadik találatát is, így a Bayer a negyedik helyre kapaszkodott fel.

A Borussia Dortmund nagyon előnytelen helyzetből várta ezt a fordulót, az ellenfél az újonc SC Paderborn volt. A Bundesliga újonca ellen gyorsan összejött a vezetést, Aubameyang volt eredményes, majd a félidő végén Reus is bevette a hazaiak hálóját. A második félidő derekán aztán érkezett a meglepetés, Rupp szépített. Majd nyolc perccel a mérkőzés vége előtt a török-német csatár, Saglik is bevette Weidenfeller kapuját. A Dortmund így két gólos előnyt adott el, a 14.-ik helyen találhatóak jelenleg.

Bundesliga 12. forduló, szombat:

Hannover 96 – Bayer 04 Leverkusen: 1-3
Gólszerzők: Gülselam 60. ill. Kießling 46. Son 59. Bellarabi 71.

1.FSV Mainz 05 – SG Eintracht Frankfurt: 2-2
Gólszerzők: Díaz 27. Bell 90. ill. Schmid 30. Mehmedi 58.

SC Paderborn 07 – Borussia Dortmund: 2-2
Gókszerzők: Rupp 60. Saglik 82. ill. Aubameyang 12. Reus 45.

Galeß