Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Kinek hoz szerencsét a 13-as szám? – előzetes

A 13. fordulójához érkezett a német labdarúgó bajnokság, azaz a Bundesliga. A VfB régi-új edzőjével kerülné el az utolsó helyet, ahogyan a sérüléshullám sújtotta Dortmund is újra próbálna távolodni a kiesőzónától. Vasárnap a forduló rangadóját a második  Wolfsburg a harmadik Mönchengladbach ellen játssza. Jön a 13. forduló! – előzetes

Most már tényleg a megszokott módon veszi kezdetét a következő bajnoki forduló Németországban, hiszen már péntek este útjára indul a labda a Bundesligában. A forduló nyitómeccsét az a Stuttgart játssza, amely zárta az előző kört. Nagy reményekkel vághatnak neki az SC Freiburg elleni találkozónak. Igaz, Armin Veh lemondása megdöbbentette a stuttgartiakat, de a helyére Hubb Stevens érkezett, aki szintén megfordult már idén a csapatnál. Mindenesetre a Stuttgart célja most sem lehet kérdéses, a három pont megszerzése létkérdés, ugyanis a legutóbbi meccsüket is elvesztették és utolsók a bajnokságban. Ugyanakkor a hazaiaknak is fontos ez a meccs, hiszen ők sincsenek túl messze a veszélyzónától.

Szombaton öt délutáni és egy esti mérkőzéssel folytatódik a világ egyik legjobb bajnoksága. A legutóbbi körben a Wolfsburgot legyőző Schalke a BL-ben nagy arányú vereséget szenvedett el a Chelseatől Gelsenkirchenben (0-5). Zsinórban harmadik meccsét játssza hazai környezetben a gelsenkircheni alakulat, amely az előző játékhéten egy pontot szerző Mainz-ot látja vendégül. A Leverkusen a legutóbbi bajnokin kezdte megtalálni évadnyitó formáját, vélhetően így folytatnák otthon a kölnieket fogadva. Az egyre feljebb araszolgató és az elmúlt meccsén a Stuttgartot legyőző Augsburg már 6. a bajnokságban. Ők is hazai környezetben folytathatják jó szereplésüket a Hamburger SV ellen. A hamburgiak az elmúlt héten hazai pályán gyűjtötték be a három pontot a Bréma ellen, igaz, nagyon kicentizték azt a sikert. Ennek ellenére bizonyára egy utolsó pillanatban szerzett góllal is megelégednének Augsburgban, ha az pontot, netalán pontokat jelentene számukra. A bombaformában lévő bajor klub is pályára lép szombaton, méghozzá a német fővárosban. A Bayern a hétközi BL meccsen vereséget szenvedett ugyan, de már az ottani továbbjutásuk nem volt kérdéses. Berlinben tovább növelhetik előnyüket a tabella élén, ugyanakkor ne feledjük, hogy a sportban bármi megtörténhet, de természetesen a vendégek a meccs esélyesei. Még a délután folyamán pályára lép a Werder Bremen is. Hozzájuk az a Paderborn látogat, aki legutóbb hazai környezetben a Dortmund ellen mentett pontot 2 gólos hátrányból. Valószínűleg Brémában sem esélytelenként lépnek majd pályára az újonc csapat tagjai, de előzetesen mindenképpen nyílt mérkőzésre lehet számítani.
Szombaton 18:30-as kezdettel a múlt héten nagy pofonba belefutó Hoffenheim a legutóbb a Leverkusen ellen kétgólos vereséget szenvedő Hannover 96 gárdáját fogadja. A hazaiaknál két meccses eltiltást kapott a München elleni meccs után Szalai Ádám, aki piros lapot zsebelt be az Allianz Arénában a Dantéval szemben elkövetett talpalása miatt.

Vasárnap a már jól megszokott módon most is két mérkőzést rendeznek a Bundesligában. 15:30-kor nagy meccsre van kilátás: a Borussia Mönchengladbach a VfL Wolfsburg otthonába látogat. Mindkét gárda elvesztette legutóbbi bajnokiját, a Wolfsburg ráadásul az Európa Ligában is botlott (VfL – Everton 0-2), a Borussia azonban döntetlent ért el ugyanebben a sorozatban a Villarreal otthonában (2-2). Így hangolódtak tehát a felek a vasárnapi bajnokira. Akár a forduló mérkőzése is lehet ebből a találkozóból. Nyílt sisakos, izgalmas csatára lehet számítani ezen meccs kapcsán. A két együttes között 3 pont a különbség a tabella elején: a VfL 23 pontjával a második, a Gladbach 20 pontjával pedig a harmadik a ranglistán.
A 13. forduló utolsó találkozóját vasárnap 17:30-kor rendezik Frankfurtban. Az Eintracht ellenfele a sérüléshullám sújtotta Borussia Dortmund lesz. A sárga-feketék a bajnokságban szenvednek, a BL-ben csúcsteljesítményre képesek, igaz hétközben kikaptak az Arsenaltól Londonban (2-0), de már biztos továbbjutóként könyvelhették el ezt a vereséget. Nagy érvágás a vendégeknek, hogy már Marco Reus sem állhat egy jó darabig Jürgen Klopp rendelkezésére, hiszen a német válogatott labdarúgó a Paderborn elleni bajnokin bokaszalag-szakadást szenvedett. A frankfurtiak viszont nem csak azért bizakodhatnak, mert a vendégek tele vannak sérültekkel, hanem azért is, mert nagyszerű játékkal tudtak hátrányból 3 gólt lőni idegenben a mások Borussiának, a Mönchengladbachnak. Előzetesen ettől a mérkőzéstől is sok izgalmat lehet várni. A Borussiának kimondva, kimondatlanul is kötelező lenne idegenben a három pont begyűjtése.

Péntek
20:30 SC Freiburg – VfB Stuttgart (Eurosport 2)

Szombat
15:30 Schalke 04 – Mainz
15:30 Bayer Leverkusen – 1. FC Köln
15:30 FC Augsburg – Hamburger SV
15:30 Hertha BSC – Bayern München (Eurosport 2)
15:30 Werder Bremen – Paderborn
18:30 Hoffenheim – Hannover 96 (Eurosport 2)

Vasárnap
15:30 VfL Wolfsburg – Borussia Mönchengladbach (Eurosport 2)
17:30 Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund (Eurosport 2)

Nagy Dávid