Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Di Matteo: “Szó sincs bosszúról!”

Pikáns mérkőzést rendeznek ma este gelsenkirchenben, a Bajnokok Ligája G csoportjában. A Chelsea-legenda Roberto Di Matteo vezette Schalke 04, éppen az svájci-olasz edző egykori csapatát fogadja, a tét a továbbjutás is lehet.

Kép forrása: bleacherreport.com
Di Matteo komoly kihívás előtt áll csapatával

Roberto Di Matteo úgy vette át a Chelsea irányítását 2012. márciusában André Villas-Bosatól, hogy szinte már minden mindegy volt a csapatnak, de az új edzővel megtáltosodott a gárda, és meg sem álltak az FA-kupa, és a Bajnokok Ligája serlegig. Már szinte istenként tisztelték Di Matteót a szurkolók, amikor egy kisebb hullámvölgybe került a csapat, és Roman Abramovich Chelsea-tulaj, menesztette a sikerkovács menedzsert. Nem titkoltan már nyáron keresték a lehetséges utódját, de szurkolói nyomásra, és mert a játékosok kiválóan megértették egymást a menedzserrel, maradhatott. De csak az első nehezebb helyzetig, novemberig. Hiába a szurkolók és a játékosok szeretete, tisztelete, a játékosként is imádott Robbie, elhagyta a Stamford Bridge-t. Most, a sors fura fintoraként, Di Matteo a Schalke sikeréért küzd, és éppen e siker útjába sodródott a Chelsea. A német csapat csak a londoniak testén át juthat tovább, legalábbis kikapniuk nem ildomos ma este. De, hogy Roberto Di Matteo nem a Chelsea-vel foglalkozik, hanem csak a saját csapatával, azt azonnal le is szögezte.

“Ma este csak magunkra koncentrálunk, senki másra. A saját játékunkat játsszuk majd, és hazai pályán muszáj lesz a legjobbunkat nyújtani. Sok évet töltöttem a Chelsea-nél, és sokan ezzel gondolnak az esti meccsre, de ez most nem rólam szól. Még mindig sokan dolgoznak ott, mióta eljöttem, és jó szívvel gondolok vissza azokra az időkre. Nincs bennem bosszúvágy, ez nem arról szól. Csodálatos volt, de most itt vagyok, és a Schalke az elsődleges. Ha nyerünk, még akár csoportelsők is lehetünk, de nagyon nehéz lesz. A Chelsea továbbra is a csoport favoritja, nem könnyű őket megfogni, de a Maribornak is sikerült, mi is megpróbáljuk. Semmi sem dől el ma este, még lesz utána egy meccsünk, de ha sikerülne győznünk, azzal komoly lépést tennénk előre. Minden erőnkre, és tudásunkra szükségünk lesz.”

Ha a Schalke legyőzi a Chelsea-t, akkor pontszámban beérheti londoni riválisát, de mivel a vendégcsapat gólaránya sokkal jobb, maradna a második helyen. Ha a Chelsea nyer, akkor csoportelsőént jut tovább a nyolcaddöntőbe, és utolsó mérkőzésén hátradőlve várhatja a Sporting Lisszabont. Döntetlen esetén, még a Sporting-Maribor mérkőzés eredménye is okozhat galibát, és rengeteg fejszámolást a csapatoknak.

Demmel László