Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Dunaújváros – Paks: A hazai pálya varázsa

Az utolsó előtti fogadta a harmadik helyezettet. Az egyik oldalon a kiesés elkerülése a cél, a másik oldalon a dobogós helyezés megtartása. A tabellán elfoglalt pozíciók alapján a Paks könnyed győzelem elé nézett… de ezért szép a futball, mert minden a pályán dől el.

Dunaújváros PASE – MVM Paks 1:0 (0:0)

G: Nikházi (61.)

A hazaiak a harmadik mérkőzésükre készültek a felújított stadionjukban, ahol eddig kettő mérkőzésből kettő győzelmet könyvelhettek el. Viszont ezen a találkozón a Paks kezdett aktívabban. Haraszti Zsolt már a mérkőzés legelején kapura lövéssel riogatta Nagy Gergely kapust. A kezdeti megilletődöttség után a Dunaújváros átvette a játék irányítását és Zsótér Donát révén két veszélyes fejessel jelentkeztek be a játékba. A játékrész második részére leült az iram és egyedül Haraszti szabadrúgása okozhatott némi pulzusszám növekedést. Így a szünetre 0:0-vál vonulhattak a csapatok.

A küzdelem került előtérbe. / Kép forrása: www.nemzetisport.hu

A második félidő eleje nem hozott magával akciót, de a 61. percben a Petneházi Márk által felívelt szabadrúgás Nikházi Márk 11 méterről fejelte be a léc alá. A Paks ezután felpörgette a játékot és az egész mérkőzés során aktív Haraszti újabb veszélyes lövéssel jelentkezett, míg Könyves Norbert kísérletét bravúrral védte Nagy. A hajrára maradt még egy csattanós kapufa a vendégek oldalán, de az igazi poén elmaradt. A Dunaújváros a megszépült stadionban új otthonára lelt, hisz így három mérkőzésből három győzelem a mérleg.

Acsádi Gergő