Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EB 2016: Letisztult a kép, a spanyolok csoportjában – Videóval

Ugyan a világ rendje még teljesen állt helyre a C csoportban, azért most már erőteljesen kivehető, hogy melyik az a három csapat, amelyik harcban lesz az első két, automatikus EB-részvételt jelentő helyért, és hogy ki lesz az, akinek meg kell elégednie a pótselejtezőt jelentő harmadik pozícióval.

www.espnfc.com

C csoport – 4. játéknap
Spanyolország – Fehéroroszország 3-0
Gólszerzők: Isco (18. perc), Busquets (19.), Pedro (55.)
Ugyan a spanyol válogatott továbbra sem produkálja azt a játékot, amivel megmutathatná, hogy ezzel a jelenlegi csapatával van esélye a franciaországi címvédésre, de legalább hozták a kötelezőt Del Bosqueék.

A sikert mellesleg a Real Madrid, és az FC Barcelona perememberei szállították. A szerényképességű beloruszok, bár méltósággal játszottak, a spanyolok által már a végtelenségig begyakorolt labdatartás, és határozott védőletámadások nem sok levegőt hagytak számukra.

Győzelmüknek köszönhetően a spanyolok tovább robognak az éllovas szlovákok mögött, akik a jelek szerint ne tudnak hibázni.


Macedónia – Szlovákia 0-2

Gólszerzők: Kucka (25. perc), Nemec (38.)
Tehát a szlovákok. Északi szomszédunk két selejtezősorozatos kudarc után, története második világverseny-szereplésére pályázik kiváló eséllyel. A 2010-es világbajnoki szereplést követően, a legrosszabb esetben úgy fest, hogy minimum pótselejtezhetnek majd Marek Hamsíkék.

Ám amíg Szlovákia hozza a kötelezőt, mint tette azt most a macedónok ellen, illetve képesek meglepetésre, mint a spanyolok megverésére, addig nem lehet nagy gondjuk…

Luxemburg – Ukrajna 0-3
Gólszerző: Jarmolenko (33., 53., 56. perc)
Andrij Jarmolenko újabb remek ajánlólevél bejegyzést követett el. A Dinamo Kijev szentpétervári születésű csatára már korábban is felkeltette a Liverpool, a Borussia Dortmund, és a Napoli érdeklődését. Mostani klasszikus mesterhármasával pedig garantált, hogy további nívósabb klubok látókörébe is bekerült, az ukrán válogatott nyerőembere.

A csoportutolsó luxemburgiaknak meglepően sok lehetősége volt a találkozón, így egy kis szerencse is kellett a vendégeknek, hogy ne járjanak pórul, mint pár hete a fehéroroszok tették azt, egy kellemetlen döntetlennel.

A C csoport állása:
1. Szlovákia 12 pont (+6)
2. Spanyolország 9 pont (+10)
3. Ukrajna 9 pont (+5)
4. Macedónia 3 pont (-6)
5. Fehéroroszország 1 pont (-7)
6. Luxemburg 1 pont (-8).

Balogh József