Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Egygólos zárómeccs Stuttgartban – eredmények, tabella


A szezonban jól rajtoló Augsburg a kiesés ellen küzdő VfB otthonába látogatott a 12. forduló zárómérkőzésén. A Stuttgart nem tudott eltávolodni a kieső zónától, az Augsburg viszont feljebb araszolt a ranglistán.

VfB Stuttgart – FC Augsburg 0-1 (0-0)
Helyszín:
Mercedes-Benz Arena, 40.000 néző
Vezette: Thorsten Kinhöfer
Gólszerzők: Verhaegh (72′ – büntetőből)
Sárga lap: Schwaab (21’, 27’) ,Werner (31′), Romeu (52′), Feulner (58′), Leitner (64′), Verhaegh (75′)
Piros lap: Schwaab (27’)

VfB Stuttgart: Ulreich – Hlousek, Rüdiger, Baumgartl, Schwaab – Leitner (Sararer 75′), Romeu – Kostic, Gentner, Harnik (Werner 75′) – Ginczek (Klein 31′)

FC Augsburg: Hitz – Verhaegh, Callsen-Bracker, Klavan, Baba – Feulner (Hong Jeong-Ho 83′), Baier – Bobadilla, Altintop, Werner (Caiuby 89′), Molders (Djurdjic 60′)

Schwaab kiállításával már a 27. percben emberhátrányba került a Stuttgart (forrás: kicker.de)

A hazai együttes kezdte intenzívebben a meccset. Ennek eredményeként a 14. percben észnél kellett lennie az Augsburg védelmének, hiszen egy ígéretes beadás landolt a tizenhatosukon belül, ám Callsen-Bracker elhárította a veszélyt. A 20. percben Baumgartl fejelhetett tisztán az ellenfél tizenhatosán belül Harnik szabadrúgását követően. Kis híján megszerezte a vezetést a hazai csapat. Egy perccel később az Augsburg is veszélyezhetett egy szabadrúgást követően, de ezen az oldalon sem jött össze a gól.
A továbbiakban is veszélyes hazai beadások sora tarkította az első játékrészt. Schwab a 27. percben elkövette második buta szabálytalanságát, amiért a játékvezető felmutatta neki az újabb sárga lapot, így a hazaiak védőjének el kellett hagynia a pályát. Ezzel nagy lehetőséget kapott a vendég klub arra, hogy átvegye a mérkőzés irányítását. Ennek eleget téve rögtön megélénkült az Augsburg játéka. Ráadásul a 30. percben a félidő legnagyobb helyzetét Bobadilla hagyta ki. Ulreich óriási védése kellett ahhoz, hogy ne szerezze meg a vezetést a vendégcsapat. Az első játékrészben mindkét csapat próbálkozott még támadásokkal, de aktívabbnak bizonyult emberelőnyben az FC Augsburg, viszont gólt egyik csapat sem tudott szerezni, így 0-0-s döntetlennel mehettek pihenni a játékosok.
A második játékrészben 5 perc elteltével óriási lehetősége adódott a stuttgarti csapatnak: egy beívelést követően Harnik találta magánál a labdát, amit kapásból középre tett és az érkező Leitner az ötösről csukafejessel kívánt gólt szerezni, de az egyik védő a kapu torkából az utolsó pillanatban még menteni tudott. Úgy látszott, a hazaiakat nem törte meg végleg Schwaab kiállítása. 6 perccel a Stuttgart ziccerét követően Feulner került lövőhelyzetbe a másik oldalon, ekkor kellett újra Ulreich nagy mentése. A 65. percben kihagyhatatlannak tűnő helyzetbe került az Augsburg, de az akció végén Altintop a kapu előtt álló védőkbe gurította a labdát. A hazai csapat kapusa remek teljesítményének köszönhetően a vendégcsapat kapura tartó lövéseit bravúrral tudta hárítani. Egészen a 72. percig hibátlan is tudott maradni Ulrich, viszont ekkor a játékvezető kezezés miatt büntetőt ítélt az Augsburgnak, amit egy perccel később a csapatkapitány, Verhaegh értékesített (0-1). Ezzel a találattal ki is alakul a végeredmény, annak ellenére, hogy még mindkét csapat igyekezett helyzetbe kerülni. A VfB pont nélkül zárta tehát ezt a fordulót és nem tudott elmozdulni a kieső zónából. A vendégek ezzel a győzelemmel pedig feljöttek a tabellán a 6., Európa Liga selejtezőt érő pozícióba.

A Bundesliga 12. fordulójának eredményei:
Bayern München – Hoffenheim 4-0 (2-0)
Schalke 04 – VfL Wolfsburg 3-2 (3-1)
Mönchengladbach – Frankfurt 1-3 (1-0)
Mainz – SC Freiburg 2-2 (1-1)
Hannover 96 – Bayer Leverkusen 1-3 (0-0)
Paderborn – Borussia Dortmund 2-2 (0-2)
1. FC Köln – Hertha BSC 1-2 (0-1)
Hamburger SV – Werder Bremen 2-0 (0-0)
VfB Stuttgart – FC Augsburg 0-1 (0-0)

A bajnokság állása:
1. FC Bayern München 30 pont
2. VfL Wolfsburg 23 pont
3. Mönchengladbach 20 pont (16:9)
4. Bayern Leverkusen 20 pont (20:16)
5. Hannover 96 19 pont
6. FC Augsburg 18 pont
7. Schalke 04 17 pont (17:17)
8. Hoffenheim 17 pont (17:18)

16. Borussia Dortmund 11 pont
17. VfB Stuttgart 10 pont
18. Werder Bremen 10 pont

A góllövőlista élmezőnye:
1. Mario Götze (Bayern München), Alexander Meier (Eintracht Frankfurt) 7-7 gól
3. di Santo (Werder Bremen), Lewandowski (Bayern München), Müller (Bayern München), Okazaki (Mainz) 6-6 gól

Nagy Dávid