Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Galatasaray: A csapat egykori játékosa lehet az új edző

Betelt a pohár, a Galatasaray vezetősége az Anderlecht elleni vereséget követően menesztette posztjáról Cesare Prandelli vezetőedzőt. A hírek szerint már az új tréner is a küszöbön van, ám a megállapodás még nem hivatalos.

Kép Forrása: wallpoper.com

Több forrás is arról számol be, hogy a Galatasaray vezetősége tárgyalásokat folytat a török válogatottnál alkalmazásban álló Hamza Hamzaogluval. A 44 esztendős ex-középpályás 1991 és 1995 között játékosként már szolgálta a z Oroszlánokat, most pedig húsz esztendő elteltével vezetőedzőként térhet vissza egykori klubjához.

A tárgyalások tényét a felek elismerték, ám hangsúlyozták, hogy semmi sem hivatalos.

Hamzaoglu 2004-ben hagyott fel az aktív labdarúgással, s négy esztendővel később a Malatyaspor kispadján debütált vezetőedzőként. Sikerkorszakról nem beszélhetünk, hiszen az együttes 8 győzelemmel, 5 döntetlennel és 21 vereséggel a háta mögött liga utolsóként kizúgott a török másodosztályból. Ezt követően egy esztendőt az alacsonyabb ligás isztambuli kiscsapat az Eyüpspor kispadján töltött el, majd a 2010/1011-es szezonban a második ligás Denizlispor alkalmazta. A csapatot a stabil középmezőnybe vezette, majd a szezon végeztével elfogadta a szintén másodosztályú Akhisar Belediyespor ajánlatát. A csapattal megnyerte a pontvadászatot és feljutott a török Szuperligába, ahol a 2012/2013-as szezonban sikerült kivívni a bennmaradás jogát. A mögöttünk álló évadban ismételten sikerült a bennmaradás, sőt a csapat mondhatni a középmezőny aljához tartozott. Eközben 2013-tól munkát vállalt a török nemzeti csapatnál Fatih Terim korábbi Galata edző segítőjeként, a szálak pedig itt összeérnek. A Belediyespor kispadjáról idő közben leköszönt.

Fogadj és nyerj milliókat kedvenc bajnokságaiddal a Tippmixpro Nyerő 5-ösben!

Őszi Ádám