Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gól volt, gól nem volt Dunaújvárosban

Nem született gól a „tavaszi” nyitányon, így elveszítette hazai hibátlanságát a Dunaújváros, viszont tovább tart a Honvéd rossz idegenbeli szériája.

Küzdelem és helyzetek voltak, gólok nem. – fotó: nso.hu/Mirkó István

Lépeget előre az újonc, amely rendkívül rosszul rajtolt, ám az elmúlt hetekben kezd egyenesbe jönni a társaság, míg a kispestiek egyre csak szenvednek, főleg idegenben. Dunaújvárosban is jobban kezdett ugyan a vendégcsapat, de a kapu előtt elfogyott a tudomány, vagyis inkább rosszul volt beállítva a célkereszt. A játékrész derekán aztán megvillant a hazai együttes, ám Petneházi hiába kapott jó labdát Nikházitól, Kemenes lábára irányzott lövést. Aztán egy teljesen szabályos góltól fosztotta meg a kispestieket Iványi, Aníbal Godoy ugyanis a passz pillanatában nem volt lesen. A folytatásban több ígéretes megoldást is láthattunk a piros mezes újvárosiaktól, de a kapu elé érve mintha nem is az addig technikás futballal kirukkoló vendéglátók lettek volna a pályán.

A második félidő kiegyenlített játékot hozott, mégis a hazaiaknak adódott több lehetőségük a gólszerzésre, de nem éltek vele. A futball törvényszerűségét ezúttal Nagy Gergely akadályozta meg, jelesül, a kihagyott helyzetek nem bosszulták meg magukat. A fiatal kapus több nagy védést is bemutatva tartotta egy ponton a kispestieket, és sajátjait, mígnem a hajrához közeledve majdnem megszületett a kispesti három pontot eredményező gól, de Nagy Gergely két bravúrral megakadályozta ezt. Előbb Bobál Gergely lövését, majd Baráth Botond fejesét szedte ki bravúrral. Ezzel, bár sok helyzetet hozott a kilencven perc, egy-egy ponttal gazdagodtak a csapatok. Ez az iksz közelebb hozta a középmezőny hátsó régióját, de nem került távolabb a kiesőzóna. Azaz, egy senkinek sem jó döntetlen született.

Dunaújváros – Honvéd 0-0
g.:
s.: Csehi T. (56.) ill.: Vidovic (32.)

Gavalovits Sándor