Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Gündoğan elvágyódik Dortmundból

A 24 éves német válogatott középpályás, İlkay Gündoğan arra vágyik, hogy egyszer egy spanyol vagy angol élcsapat játékosa legyen.

Gündoğan a jövőben inkább Spanyolországban vagy Angliában focizna (forrás: worldsoccertalk.com)

A Dortmund labdarúgójáért már tavaly év végén érdeklődött a Real Madrid. Pont a Királyi Gárda az egyik klub azok közül, ahol Gündoğan el tudná képzelni a jövőjét. Azonban az esetleges átigazolást a hátsérülése is hátráltatja, ami miatt már 14 hónapja nincs folyamatos játékban, így nem vehette ki a részét a német labdarúgó-válogatott világbajnoki sikeréből sem. Gündoğanért ajánlatot tett a Real, ugyanakkor a török származású játékost 2016-ig köti szerződése a Borussiához. A középpályás a TRT-nek adott nyilatkozatában beszélt a terveiről.

“A Real Madrid ajánlatot tett, de a klubom nem akarja elfogadni azt. Szerződésem van még két évig.”

“A sérülésem átírta a terveimet. Nem játszottam 14 hónapig. Most azt akarom, hogy sikeres időszakom legyen. Egy nap, elhagyom a Dortmundot, egy nagy spanyol vagy angol klubban akarok játszani.”

A német válogatott világbajnoki szereplése kapcsán az alábbiakat mondta:
“Nem lett volna szabad, hogy megsérüljek a világbajnokságra. Benne kellett volna lennem a kezdő tizenegyben.”

“Nagyon jók voltunk és sikerült megvalósítani a terveinket. Szomorú vagyok, mert nem válthattam valóra az álmomat, de előttem áll a 2016-os Európa-bajnokság. Szeretnék világbajnok lenni pályafutásom alatt.”

Gündoğan 8-szor léphetett pályára a német válogatottban, ezalatt 2 gólt szerzett (Franciaország és Paraguay ellen 1-1 gól), a BVB-nél pedig 139 mérkőzésen (Bundesliga, BL, Német Kupa, Német Szuperkupa) összesen 16-szor volt eredményes. Az idei szezonban csak 3 bajnokin és 2 BL találkozón szerepelhetett régóta húzódó sérülése miatt. A középpályás piaci árát 20 millió euróra taksálják.

Nagy Dávid