Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hátrányból fordítva verte a kiesőjelöltet a Roma – videóval

A Serie A 12. fordulójának nyitómérkőzésén már az 1. percben megszerezte a vezetést az Atalanta, de a Roma két kontra segítségével még az első félidőben fordítani tudott, így Rudi Garcia tanítványai végül begyűjtötték a három pontot.

Ljajic és Nainggolan voltak a Roma nyerőemberei (Fotó: La Gazzetta Dello Sport)

Atalanta – AS Roma: 1-2 (1-2)
Bergamo, Atleti Azzuri d’Italia Stadion. Vezette: Davide Massa.
Atalanta: Sportiello – Bellini, Stendardo, Cherubin, Dramé – Raimondi, Baselli (Grassi 69.), Carmona, Gomez (Boakye 75.) – Moralez, Denis (Bianchi 75.). Vezetőedző: Stefano Colantuono.
Roma: De Sanctis – Torosidis (Somma 49.), Manolas, Astori, Cole – Pjanic, De Rossi, Nainggolan – Ljajic (Keita 81.), Destro, Iturbe (Florenzi 58.). Vezetőedző: Rudi Garia.
Gólszerzők: Moralez (1.) ill. Ljajic (23.), Nainggolan (42.)
Sárga lap: Carmona (14.), Moralez (19.) ill. Nainggolan (3.), Pjanic (50.), Astori (63.), Somma (80.), Keita (86.)
Kiállítva: Boakye (90+5.)

A találkozó igazi hidegzuhanyként indult a bajnoki álmokat szövögető fővárosiak számára, Ashley Cole aludt el, Maximiliano Moralez így labdát kaphatott, és nem is hibázott a hazaiak játékosa, a keresztléc segítségével a hálóba ágyúzott, 1-0. A sokkból nem nagyon tudtak észhez térni Rudi Garcia tanítványai, azonban Daniele Baselli kapufán csattanó löketével már megkongatta a vészharangot.

Negyed órához közeledve Miralem Pjanic jelezte, számukra is elkezdődött a találkozó, a játékrész derekán pedig jött a gól is, egy gyors ellentámadás végén Adem Ljajic lőtte ki a szélről megindulva a hosszú alsót, 1-1. Az egyenlítésbe kissé bele is aludt a Roma, Davide Astori majdnem góllal is ajándékozta meg a hazaiakat, azonban szerencséjére Morgan De Sanctis helyette is résen volt. A hajrára fordulva pedig ismét megrázták magukat a vendégek, ekkor Ljajic lekészítéséből Radja Nainggolan gurított a bal sarokba, 1-2.

A fordulás után kissé visszafogták magukat a felek, a Roma talán már túl nyugodtra is vette a játékát, ezt jelezte is Guglielmo Stendardo fejese. A 70. percben pedig akár egyenlíthettek is volna a hazaiak, Daniele De Rossi kapitális hibája után az első gól szerzője, Moralez került ajtó-ablak helyzetbe, de mellé lőtt a támadó, így maradt az 1-2.

A hajrában sem változott a helyzet, hiába támadtak a hazaiak, nem tudták feltörni a vendég-falat, ráadásul a végén a reklamáló Richmond Boakyét is elvesztették, így pedig, ha nehezen is, de behúzták a fővárosiak a találkozót.

 

R@mbo