Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jet-Sol Liga: Kötelezőnek tűnő sikerek előtt a favoritok – a 10. forduló elé

Nem lesz sétagalopp az alsóházi együtteseknek a vasárnap délutánjuk, lévén mind a négyen felsőházi csapatok ellen lépnek pályára.

Nem is annyira a mutatott játék, sokkal inkább az eredmények miatt vakarhatja a fejét egy-két edző a női élvonalban. Mert bár csapata jól játszik, de helyzeteit rendre elhibázza, ami törvényszerűen hozza magával az ellenfél gólját/góljait. A tizedik forduló után minden bizonnyal ki lehet majd jelenteni, mely csapatok alkotják a rájátszás alsó-, és felsőházának mezőnyét, lévén „egymás ellen” mennek ütközetbe a csapatok. Amolyan alsóház – felsőház rangadójelleget öltött a hétvége. Ugyanakkor ne felejtsük, akad egy-két kérdőjel, főleg a csapatok felállását illetően. Ugyanis pár együttesnél a sérültek okoznak némi fejtörést, de a betegséggel küszködök, illetve az Újpest esetében egy eltiltott is növeli a gondokat.

Talán a Ferencváros van a legkellemesebb helyzetben, ugyanis Dörnyei Balázs csapata mindössze Fenyvesi Evelint kénytelen nélkülözni sérülés miatt. És az erőviszonyokat ismerve a legkönnyebb ellenfél vár a zöld-fehérekre a Szeged személyében. Nem lebecsülve a csongrádiakat, eddigi eredményük nem éppen ideális állapotot tükröz. A sereghajtó ugyanis eddigi legtöbb (43) gólt kapta, és a legkevesebbet (3) lőtte. A Fradi viszont mindenkinél többet (36) szerzett, így a csapatra nem lehet panasz. Ami kétségtelenül a fővárosiak malmára hajtja a vizet, az az összeszokottság. Ugyan a Szeged sem panaszkodhat e téren, mégis sokszor hibázik a védelem. Még egy adalék, amelyben a SZAK kiemelkedik, az a négy eddigi öngóljuk. Semelyik más csapat nem talált még be saját kapujába. Szintén a IX. kerületiek mellett szólhat, hogy Szegeden kiköszörülnék a rangadón elszenvedett csorbát (1-3, az MTK ellen).

Nem vár könnyű túra az MTK-ra, hiszen az edzőváltás láthatóan jót tett a Viktóriának, amely az elmúlt hétvégén simán nyert a Femina ellen, míg az MTK továbbra sem hibázott, például a legnagyobb rivális Ferencváros elleni rangadóból merített önbizalommal is telve. A védelemre nem lehet panasz, hiszen a válogatottakkal felálló kék-fehér együttes mindössze két gólt kapott, egyaránt a ferencvárosi lányok vették be Szőcs Réka kapuját. Elől pedig mindenki kiveszi a részét a gólgyártásból, habár Pádár Anitával továbbra sem bírnak az ellenfelek. Az örökifjú támadó elképesztő módon szórja a gólokat, és ez alól vélhetően a Viktória sem lesz kivétel. Kérdés, hogy a megfázással bajlódó Kaján Zsanettre számíthat-e Medgyes Péter vezetőedző. Ha nem, akkor is marad még elég támadója a kék-fehéreknek, akik ismét bevethetik a meggyógyuló Méry Ritát. A másik oldalon Vörös Viktória sérülés miatt kénytelen pihenni továbbra is. Ami meglepő továbbra is, hogy a fővárosiak általában az első félidőben gyengélkednek, és tulajdonképpen a szünet után lendülnek igazán játékba. Hogy így lesz-e vasárnap délután is, kiderül.

Rejtély a Femina eddigi szereplése. A bajnokság előtt, de az elmúlt hetekben is arról lehetett hallani, olvasni, hogy a palotai hölgyek megcélozzák a felsőházi rájátszást, ehhez képest az is megtörténhet, hogy a hétvégén még távolabb kerül az első négytől Herczku István együttese. A rákospalotaiak teljesítményét azonban nagyban befolyásolja a sérüléshullám, amely idén sem kerülte el a csapatot. Zólyomi Rebeka, Kanta Krisztina idén már biztosan nem játszhat. És leginkább utóbbi hiánya látszik meg, mert hiányzik egy igazi vezér a piros-fehérektől, nem mintha a válogatott oszlopa, Szeitl Szilvia nem lenne az, de a középpályán egy rutinos futballista hiánya mindig érződik, ráadásul Folk Zsuzsanna is megsérült a közelmúltban, így egyre kevesebb hadra fogható játékosa marad elől a XV. kerületieknek, akik Dorogra utaznak. Nagy kérdés, hogy a múlt heti szombathelyi kiütést tudja-e feledtetni a palotai hölgykoszorú. Annál is inkább, mert a Dorog eddig minden alsóházi ellenfelét legyőzte, azon kívül pedig pariban volt a jóval előrébb járó ellenfeleivel is. Amennyiben ugyanazt a lendületes, gólra törő futballt látjuk a hazaiaktól, mint múlt héten Újpesten, akkor bizony bajba kerülhetnek a palotaiak. Legutóbb fordított pályaválasztással szoros dorogi siker született, de abból a találkozóból teljesen értelmetlen lenne kiindulni, lévén a piros-feketék lendületben vannak, és akár meg is szórhatják a fővárosiakat, be is biztosítva felsőházi tagságukat.

Szűk kerettel vág neki soros bajnokijának az Újpest, amely Csepelre látogat. A lilák eltiltás miatt nem számíthatnak Nagy Barbarára, illetve több hiányzója is akad Oroszi Sándor csapatának. Nem éppen idilli a helyzet tehát a IV. kerületben. Az elmúlt két bajnokin egyaránt vereséget szenvedett a lila-fehér egylet, és bizony a szakember nem kertelt, amikor a mérkőzések utáni nyilatkozatokban értékelt. Leginkább a játékvezetők tevékenységével nincs kibékülve. A másik oldal Csorbai Nikolett hiányát érezheti meg leginkább, bár a fiatal csatáron kívül mindenki egészséges. És az eredményekre sem lehet panasza Dombó Jánosnak, bár egyszer becsúszott egy váratlan eredmény, lásd a Femina elleni 0-0. Azonkívül minden olyan találkozóját, ahol esélyesnek számított a csepeli társulat, megnyerte az összecsapást, sőt, legutóbb az MTK ellen meg is nehezítette a címvédő dolgát. Az Újpest ellen is a rózsaszín-feketék az esélyesek, de éppen az ilyen kötelezők szoktak a legnehezebbek lenni.

A program:
2014. november 23., vasárnap
13.00 Ferencváros – Szegedi AK
Albert Flórián Sportközpont, vezeti: Gál Péter (Zimonyi Péter, Vida Gábor)

13.00 Viktória Trend-Optika – MTK
Király Sportlétesítmény, vezeti: Szabó II. Zoltán (Baranyai Éva, Lukács Lívia)

13.00 Dorogi Diófa – Femina
Buzánszky stadion, vezeti: Széplábi Gábor (Komáromi Norbert, Kunstár Péter)

13.00 Astra HFC – Újpest
Csepel HFC pálya, vezeti: Németh Keve (Bodor Marianna, Boros Zoltán)

Gavalovits Sándor