Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: A Malagához látogat a Real, bizonyíthat a Barcelona – beharangozó

A 13. fordulót rendezik meg most hétvégén Spanyolországban, a La Ligában. A nagyágyúk közül egyedül a Barcelona és a Valencia nézhet nehéz meccs elé, hiszen egymás ellen játszanak majd.

Pénteken veszi kezdetét a küzdelem. David Moyes eslő alkalommal ülhet majd a Real Sociedad kispadján, mégpedig az Elche elleni hazai bajnokin. A skót menedszer nyilatkozatában utalt rá: szép játékra törekednek, de eleinte az eredmények lesznek a legfontosabbak.

Szombaton A Getafe fogadja a bomba fromában lévő Atlhetic Bilbaót. A baszkok öt meccs óta nem kaptak ki, és a BL-ben is győztek hét közben. Két formán kívüli csapat találkozik majd az Espanyol-Levante mérkőzésen. A tabellán egy ponttal áll jobban kettejük közül a Levante, amely nagy nehézségek árán elkerült a kieső zónából, most pedig Barcelonában kéne folytatni a távolodást. A Real is távolodna, viszont őket nem fenyegeti a kiesés réme. Előnyüket szeretnék növelni a riválisokkal szemben, mégpedig erre a Malaga otthonaában minden eséylük megvan. A Malaga most a hatodik, nemzetközi kupa indulást érő helyen van, de reálisan csak minimális az esélyük a madridi gépezet megállítására. A nap zárásaként a Celta Vigo fogadja az Eibart, ahol nagy csatára van kilátás. Két meccs óta nyeretlen a Celta, így most javítanának a két pofonba beleszaladó Eibar ellen. Tény: mindkét csapatnak kellenek a pontok.

Vasárnap délben az Atletico Madrid szórakoztat majd, ellenfele a Deportivo lesz. A Depor négy meccs óta nyeretlen, és vélhetően nem is a matracosok otthonában fog megváltozni ez a statisztika. Az Atletico viszont nem mehet bisztosram hiszen a Valencia is ráfázott már korábban a Depor ellen. Az élmenők közül a Sevilla is sima meccs elé néz. A Granada ősidők óta nem nyert meccset, a Sevillának pedig nagyon kellenek a pontok az első helyért folyó küzdelemben. Az ő párhrcuk után a Villarreal érkezik, mégpedig a Cordoba otthonában. A Cordoba az egyetlen csapat Spanyolországban amelyik még idén nem nyert meccset, fura lenne, ha ez pont tizenharmadik nekifutásra, a Villarreal ellen sikerülne. A nap végére pedig a forduló rangadója, a Valencia-Barcelona összecsapás marad. A katalánok most megmutathatják a kétkedőknek: nincsenek gondok, idén is a bajnoki cím a cél. Ehhez persze a Valenciának is lesz egy-két szava. A remek idénykezdet után ugyan kissé leeresztett a Valencia, de még így is a negyedik helyen áll a tabellán, közvetlenül a gigászok mögött.

Hétfő estére pedig csak egy mérkőzés maradt: A Rayo próbálja majd elhozni a három pontot az Almeria otthonából. Az Almeria nagyon régóta nem nyert, ellenfelük viszont a múlt héten egy három meccses rossz sorozatnak vetettek véget a Celta Vigo elleni győzelmükkel.

Péntek
20:45 Real Sociedad – Elche

Szombat
16:00 Getafe – Athletic Bilbao
18:00 Espanyol – Levante
20:00 Malaga – Real Madrid (Sport 2)
22:00 Celta Vigo – Eibar (Sport 2)

Vasárnap
12:00 Atletico Madrid – Deportivo La Coruna (Sport 1)
17:00 Sevilla – Granada
19:00 Cordoba – Villarreal (Sport 1)
21:00 Valencia – Barcelona (Sport 1)

Hétfő
20:45 Almeria – Rayo Vallecano

Baranyai Balázs