Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Felébred a Bilbao?

Baszk-katalán rangadóval vette kezdetét a La Liga 12. fordulója, ahol a gyenge formáját levetkőző Bilbao az Espanyol együttesét fogadta.

Kép: www.as.com

Két középcsapat játszott egymás ellen a San Mamésben. Ez a jelző főleg a hazai pályán játszó Athletic Bilbaóra nézve furcsa. Tavalyi remek eredményeiket követően idén már a BL főtáblán is helyet kaptak, viszont sem ott, sem a bajnokságban nem megy a csapatnak. Az elmúlt hetekben sikerült egy kissé megemberelniük magukat a baszkoknak, hiszen az elmúlt négy meccsükön nem kaptak ki, és egészen a középmezőnyig sikerült is felzárkózniuk. Az Espanyol ellen ennek a folyamatnak a folytatása volt a cél. Házigazdához méltóan uralták az összecsapást. Többet birtokolták a labdát, de a kapura lövések számában kiegyenlített volt a kép. A baszk szurkolóknak viszont nem kellett csalódniuk: még fél óra sem telt el a mérkőzésből, amikor Susaeta szögletét Aduriz fejelte a hálóba. Az előtte lévő védő megzavarta a kapust, aki nem tudta lereagálni az érkező labdát.

A kegyelemdöfést még az első félidő hajrájában sikerült bevinniük a házigazdáknak: egy pazar akció végén Aduriz jól játszotta meg az előtte kiugró Viguerát, aki ügyesen gurított a hosszúba. Ez a találat már sok volt az Espanyolnak, akik nem igazán tudtak mit kezdeni a fennálló helyzettel. Sokáig csak mezőnymunka zajlott, majd az addig remekül játszó Iturraspe növelte háromra a hazai előnyt. Ez még idegenben is kezdett kínossá válni az Espanyol játékosainak, akik legalább egy szépítő gólt össze tudtak hozni a végén. Hat perccel Iturraspe gólja után Sanchez volt eedményes, beállítva a 3-1-es végeredményt. Sikerével kettőt előz a táblázaton a Bilbao, és holtversenyben van a Villarreal együttesével a bajnoki tabella 9. helyén.

Athletic Bilbao – Espanyol 3:1
G: Aduriz (29.), Viguera (44.), Iturraspe (78.), Sanchez (84.)