Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: Moyes bekezdett, Vela triplázott

A La liga 13. fordulójának nyitómeccsén, győzelemmel debütált David Moyes. A korábban az Evertonnál és a Manchester Unitednél is dolgozó skót szakember köszönésképp otthon tartotta csapatával a három pontot.

Kép: www.futbol.univision.com

Elég nagy gondok lehettek, ha már Moyest nevezték ki mondhatnánk gúnyosan, utalva ezzel David Moyes óriási mélyrepülésére manchesteri edzőként. Kis pihenés után viszont ismét munkába állt, de meglepetésre nem az általa jól ismert szigetországban, hanem a spanyoloknál, azon belül is baszkföldön próbál most szerencsét. A ma esti premier már csak ezért is fontos volt, nem beszélve a tavaly még BL-résztvevő Real Sociedad bajnoki helyzetéről. Mert az bizony nem valami rózsás. Ma az Elche ellen minden adva volt hazai pályán egy jó kezdethez, már csak nyerni kellett. Teljesen váratlanul, már a harmadik percben megtette az első lépést e felé a Sociedad, amikor egy beadott labdát Carlos Vela fejelt a hálóba. A korai gól felforgatta a meccs képét, és az Elche nyomás alá helyezte ellenfelét. Nem tudta tartani a labdát a Sociedad, és próbáltak gyors akciókkal célt érni, nem sok sikerrel.

Épphogy eltelt az első félóra, egy ártatlannak tűnő beadás után Xavi Prieto adott egy hatalmas mélységi passzt, amit Vela kíméletlenül ki is használt. A vendégek értetlenül álltak a dolog előtt, hiszen a félidőben úgy voltak két gólos hátrányban, hogy közel 60%-ban birtokolták többet a labdát. Nagy változás a fordulást követően sem következett be. Az Elche tovább irányított, Vela pedig tovább parádézott. A 53. percben egy szép játék után Vela laposan gurított a hosszúba, még az előtte ácsorgó védő sem zavarta a kilátásban. Innentől a lényegi kérdések eldőltek. Ezzel a győzelemmel a Sociedad a 12. helyre jön föl, megelőzve ezzel jó pár csapatot a szoros alsóházban. Folytatás jövő héten a Villarreal ellen, ami egy ennél jóval nehezebb mérkőzésnek ígérkezik.

Real Sociedad – Elche 3:0
G: Vela (3., 31., 53.)

Baraanyai Balázs